Van Hintum wil onrust binnen Vitesse aanpakken

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Hintum wil onrust binnen Vitesse aanpakken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zijn woelige tijden voor Vitesse. De club uit Arnhem was op sterven na dood, maar begin deze week stak de gemeente een helpende hand uit. Ondertussen rommelt het ook binnen de club. Dat wil technisch directeur Marc van Hintum nu een halt toeroepen.

Marc van Hintum is het spuugzat dat er binnen Vitesse met modder naar elkaar gegooid wordt. In woelige tijden voor de Arnhemse club vindt de technisch directeur het belangrijk dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt. De technisch directeur wil de onrust binnen de vereniging dan ook aanpakken.
 
Afgelopen weekend verloren de Arnhemmers met 4-3 bij FC Twente. Nadien barstte de bom. Vooral Civard Sprockel spaarde zijn kritiek niet aan het adres van trainer Aad de Mos. De speler in kwestie had na een aanvaring op training zijn aanvoerdersband moeten afstaan aan Santi Kolk. Dat zinde hem niet en dit resulteerde in een partijtje moddergooien langs drie kanten.

Op de website van Omroep Gelderland geeft Van Hintum zijn mening. "Ik heb nu nog niet met de betrokkenen gesproken, omdat we continu bezig waren met de redding van de club. Maar Sprockel en Kolk moeten bij mij op kantoor komen vanwege hun uitlatingen en dat geldt ook voor de trainer."
In voor Vitesse onrustige tijden (gemeente Arnhem besliste afgelopen maandag dat het genoegen nam met een afkoopsom van 880 000 euro en daarmee ruim elf miljoen euro aan openstaande leningen van de club kwijtschold, nvdr.), bekritiseerden Sprockel, Kolk en De Mos elkaar in de media.
Sprockel vocht publiekelijk een controverse uit met De Mos, die eveneens de media gebruikte om zijn zegje te doen. Kolk verweet het bestuur van Vitesse dat ze De Mos dwongen tot een vroegtijdig vertrek. Eerder was er ook al een akkefietje tussen De Mos en Theo Janssen, die weigerde van de op de bank plaats te nemen en dan maar terug naar huis keerde. De ex-Genkspeler werd door zijn trainer dan maar naar de B-kern verwezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties