Van Gaal: 'Ik bepaal zelf of ik blijf'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Gaal: 'Ik bepaal zelf of ik blijf'
Foto: © SC

De vraag die heel Nederland bezighoudt is of Louis van Gaal volgend seizoen al dan niet nog trainer van AZ zal zijn. De ex-Oranjecoach zei zondag dat hij daarover zelf beslist.

Louis van Gaal is de laatste dagen niet uit de actualiteit weg te denken. Vooral de tegenstrijdigheid in de berichtgeving doet bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. De AZ-coach zou eerst zelf aangegeven hebben om volgend seizoen op te stappen, daarop liet voorzitter Dirk Scheringa weten dat hij verwacht dat de coach gewoon zijn contract tot 2010 uitdoet. 

Nadien zwakte de AZ-preses dit bericht weer af door te zeggen dat het lot van de trainer in de handen van de spelers ligt. Als zij willen dat Van Gaal aanblijft, moeten ze het maar op het veld tonen. En dat hebben ze dit weekend gedaan door met 2-1 te winnen van Vitesse.

Van Gaal zelf maakte na die zege een einde aan de geruchtenstroom rond zijn persoon. "Mijn lot ligt dus helemaal niet in handen van de spelers of het bestuur", aldus Van Gaal. "Het is juist andersom. Ik bepaal of ik misschien alsnog wil blijven." Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties