Analyse Degradatie komt dichterbij voor Nürnberg

Philippe Crols
| 1 reacties
Degradatie komt dichterbij voor Nürnberg
Foto: © SC

Het ziet er niet bepaald goed uit voor bekerwinnaar Nürnberg. Als het zondag de inhaalmatch tegen Wolfsburg niet wint staat het al op vijf punten van een veilige plaats. Bovenaan behoudt Bayern zijn tienpunten-kloof.

Duisburg en Nürnberg doen slechte zaak
Duisburg won afgelopen weekend nog tegen Hamburg, maar in eigen huis liep het al voor de tiende maal dit seizoen fout. MSV ging met het kleinste verschil onderuit tegen Karlsruhe dat dankzij een goal van Hajnal voor het eerst sinds lang nog eens kon zegevieren. Duisburg is nu voorlaatste en is drie punten verwijderd van een veilige plaats.

Nürnberg staat voorlopig vijf punten achter op die veilige plaats vijftien. Het ging op bezoek bij Stuttgart veel te makkelijk onderuit. Na een halfuur stond het al 3-0. De wedstrijd tegen Wolfsburg op zondag wordt bijzonder belangrijk. Stuttgart is voorlopig vijfde, op drie punten van een Champions League plaats.

Ook Rostock verloor en dat betekent dat die club weer op een degradatieplaats staan. Arminia Bielefeld won namelijk wel. Rostock kreeg thuis het bezoek van Werder Bremen. Werder behield zijn tweede plaats, want er werd met 1-2 gewonnen. Bielefeld verraste dan weer Leverkusen door met het kleinste verschil te winnen. Leverkusen is zijn vijfde plaats kwijt.

Cottbus zette de afgelopen weken een serie neer, maar tegen Schalke ging het even helemaal fout. Dankzij vier doelpunten van Kuranyi werd het zo maar eventjes 5-0. Cottbus staat er nog altijd wel goed voor. Voor Buskens en Mulder was het een geslaagd debuut als interimtrainers van Schalke.

Bayern maakt geen fouten
Bayern liet een heel deel van zijn spelers rusten met de bekerfinale van komend weekend in het vooruitzicht. Toch werd er gewonnen in Frankfurt. Van Buyten maakte de achterstand ongedaan en Luca Toni maakte het karwei met twee treffers af. Bayern heeft nog altijd tien punten voorsprong op eerste achtervolger Werder Bremen. Bayern kan in theorie op de volgende speeldag zelfs al kampioen worden, maar dan moet het allemaal wel meezitten.

Tegenstander van Bayern in de finale, Dortmund, kende een mindere generale repetitie. Het ging in eigen huis met 1-3 de boot in tegen Hannover. Hannover wipt naar plaats negen.

Dan hebben we ook nog HSV. Dat geraakte in Berlijn niet verder dan een scoreloze draw. HSV blijft op plaats vier staan terwijl Berlijn rond plaats twaalf schommelt.

Bochum won tenslotte nog in Wolfsburg. De ploeg van Magath deed zo een hele slechte zaak in de strijd om Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties