Analyse Titelstrijd lijkt beslist

Maarten Vandenabeele
| 10 reacties
Titelstrijd lijkt beslist
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op vier speeldagen van het einde lijken de kaarten geschud: Inter wordt kampioen, Roma eindigt op de tweede plaats en Juve op de derde. Voor de vierde plaast blijft Fiorentina de voornaamste kandidaat. Onderin is wel nog veel mogelijk.

Inter speelde een zwakke wedstrijd bij Torino, maar één flits was voldoende om de zege binnen te halen en de voorsprong op AS Roma uit te bouwen tot zes punten. Met nog vier speeldagen voor de boeg lijkt dat voldoende om de scudetto opnieuw te vieren. Ibrahimovic neemt intussen rustig de tijd om te genezen van zijn knieblessure, maar het kan de ploeg van Mancini niet deren: sinds de Zweed niet meer aan de aftrap komt, wint Inter weer. De Milanese derby staat nog op het programma en de kans bestaat dat Inter in die wedstrijd kampioen kan worden: zo’n kans willen de Nerazzurri uiteraard niet laten liggen.
 
AS Roma kreeg een dubbele dreun in de wedstrijd tegen rode lantaarn Livorno: het uitvallen van Totti (foto) ging gepaard met de late gelijkmaker van de Amaranto, waardoor de titel niet meer haalbaar is. Dat Totti mogelijk 5 maanden buiten strijd is, maakt de malaise compleet. Enkele weken terug zag het ernaar uit dat de Giallorossi Inter nog gingen pakken en iedereen bij de club geloofde ook in de scudetto, maar het zal dus voor een andere keer zijn. Hoofddoel wordt nu de tweede plaats veilig stellen en de Coppa Italia, net als vorig seizoen, binnenhalen.
 
Juventus is de ploeg van het moment: de Bianconeri veegden de vloer aan met Atalanta en Del Piero verkeerde alweer in een staat van genade. Donadoni laat hem al lang links liggen, maar nu kan de bondscoach echt niet meer om ‘Alex’, die intussen al aan 17 treffers zit en nog topschutter kan worden, heen. Reikhalzend wordt dan ook uitgekeken naar de selectie van Italiës laatste oefenwedstrijd eind mei tegen België.
 
AC Milan swingde nog een keer en heeft de hoop nog niet opgegeven om toch nog die vierde plaats te pakken, maar dan zal onder andere de wedstrijd tegen Inter ook gewonnen moeten worden. De achterstand op Fiorentina, de huidige nummer vier, is nog steeds vier punten. Kakà lijkt wel net op tijd in vorm om er voor de Rossoneri toch nog een positief seizoenseinde van te maken.
 
Fiorentina speelt niet meer zo flitsend als een tijdje terug, maar de overwinningen blijven wel komen, zodat er in de stand nog niet veel aan de hand is. De halve finales en eventuele finale van de UEFA Cup bezorgt de Viola een wat drukker programma dan alle andere teams, maar het einde is natuurlijk wel in zicht.
 
Sampdoria schudde dit weekend Udinese van zich af: onder impuls van Cassano en Bellucci (foto) werd het een duidelijke 3-0, waardoor Samp wél nog meedoet voor de vierde plaats en Udinese het wellicht zonder Europees voetbal zal moeten stellen.
 
Onderin kan het nauwelijks spannender dan nu: met zijn drieën staan ze samen op de laatste plaats. Empoli, Livorno en Reggina zijn de voorlopige zakkers, maar Parma telt slechts een punt meer en volgend weekend staat Reggina – Parma op het programma. Met Reggina – Empoli en Empoli – Livorno staan nog enkele degradatietoppers op het programma van de laatste speeldagen. Ook Torino is zeker nog niet veilig: de Granata hebben slechts vier punten meer dan het staarttrio.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties