Ibrahimovic bezorgt Inter de scudetto

Maarten Vandenabeele
| 30 reacties

AS Roma was een uur lang virtueel kampioen, maar de ingevallen Ibrahimovic deed de balans uiteindelijk overhellen in het voordeel van Inter. Fiorentina houdt Milan uit de Champions League. Naast het al veroordeelde Livorno degraderen Parma en Empoli.

In de eerste helft waren Parma en Inter aan elkaar gewaagd. Grote kansen bleven uit. Na de pauze moest Mancini ingrijpen, want AS Roma stond toen al een tijd op voorsprong. Ibrahimovic (foto) werd in de wei gestuurd en de Zweed liet zich vrijwel meteen gelden: na een mooie schijnbeweging schoot hij de bal laag in de benedenhoek, 0-1. Parma kwam daarna opzetten, wat rommelige fasen in de zestien opleverde, maar niet meer dan dat. Op een tegenaanval gaf Maicon een gemeten voorzet tot bij Ibrahimovic, die met zijn tweede treffer de scudetto binnenhaalde voor Inter en Parma naar de Serie B stuurde.

AS Roma deed wat het moest doen in Catania: vroeg scoren. Vucinic zorgde na 8 minuten voor 0-1. De thuisploeg stond daardoor met een voet in de Serie B en reageerde. De Romeinen kwamen een paar keer goed weg. Toen het nieuws van de 0-2 van Inter doorkwam, brak de veer bij de Giallorossi en Martinez kon nog gelijkmaken, waardoor Catania in de Serie A blijft.

Empoli won wel van Livorno, maar doordat Catania een punt pakte, leverde dat niet de redding op. Buscè en Saudati scoorden voor de thuisploeg en Diamanti legde de eindstand vast: 2-1.

AC Milan stond aan de pauze 0-1 in het krijt tegen Udinese door een doelpunt van Mesto, maar in de tweede helft leken Pato en Inzaghi de Rossoneri toch naar de Champions League te schieten, want Fiorentina bleef op 0-0 steken bij Torino. In Turijn verloste Osvaldo (foto) een kwartier voor tijd de Viola, met een spectaculaire omhaal: 0-1. Doelpunten van Cafu en Seedorf zorgden in Milaan nog voor een klinkende 4-1, maar dat was een heel schamele troost voor de Rossoneri: Milan moet volgend seizoen naar de UEFA Cup.

Atalanta won van Genoa met 2-0. Floccari en Marconi scoorden. Danilo van Genoa kreeg een tweede gele kaart na 65 minuten.

Cagliari en Reggina speelden 2-2 gelijk. Amoruso antwoordde tweemaal op een voorsprong van de thuisploeg (via Larrivey en Bianco).

Lazio won van Napoli met 2-1. Rocchi en Firmani scoorden voor de thuisploeg, Domizzi legde laat de eindstand vast.

Door twee doelpunten van Maccarone sleepte Siena een gelijkspel uit de brand tegen Palermo. Tussendoor hadden Jankovic en Miccoli gescoord voor de Sicilianen.

Gisteren al deelden Sampdoria en Juventus de punten. Del Piero en Trezeguet (op strafschop) zetten de Bianconeri op 0-2, maar Cassano en Maggio zorgden voor een gelijke stand bij de pauze: 2-2. Ondanks een tweede gele kaart voor Sissoko klom Juve weer op voorsprong: Del Piero trapte raak vanaf de stip, zodat de Juve-kapitein seizoenstopschutter is met 20 treffers. Montella zorgde nog voor 3-3.