Londerzeel wil eindigen in de top drie

K M
| 3 reacties
Londerzeel wil eindigen in de top drie
Foto: © SC

Donderdagavond stelde SK Londerzeel zijn ploeg voor volgend seizoen voor aan de pers. Sportcommentator Bart Raes voelde achtereenvolgens voorzitter Frank Verbesselt, sportief manager Jacques Olivier en hoofdtrainer Marc Dillen aan de tand.

Tussen plaats 1 en plaats 3

Raes blikte met voorzitter Frank Verbesselt eerst even terug op de degradatie. "Het ging al mis tijdens de voorbereiding," stak de voorzitter van wal. "We verloren bijna alle oefenwedstrijden en werden in de Beker uitgeschakeld door een gemeenteploeg uit Namen. Het gevolg daarvan was dat we een slecht seizoen draaiden. We hebben dan met het oog op volgend seizoen tabula rasa gedaan. Er zijn inderdaad 15 nieuwe spelers die zullen moeten ingepast worden, maar ik denk dat we kwalitatief sterk staan. De ambitie voor volgend seizoen is om te eindigen tussen plaats 1 en plaats 3." Na wat aandringen van Bart Raes liet Verbesselt zich toch verleiden tot de volgende uitspraak: "We gaan voor de titel!"

Winnaarsmentaliteit

Als tweede kwam manager Jacques Olivier aan de beurt. De sportief verantwoordelijke uit Braives is pas sinds november 2007 aan de slag bij SK Londerzeel en had het dan vooral over de aanwerving van spelers. "In januari, februari zijn we al begonnen met de voorbereiding op volgend seizoen," wist Olivier te melden. "Het was moeilijk om spelers te overtuigen omdat we op dat moment nog niet wisten of we in derde of in vierde klasse zouden spelen. Londerzeel heeft echter nog altijd een naam en mede daardoor hebben we spelers kunnen overtuigen om hier te tekenen. Afgelopen seizoen stak er te weinig een winnaarsmentaliteit in de groep. We hebben gezocht naar spelers met zo'n mentaliteit en we hebben die ook gevonden."

Geen schrik van de hoge lat

Daarna was het de beurt aan hoofdtrainer Marc Dillen. Dillen slaagde er vorig seizoen nog bijna in om een mirakel te verwezenlijken en Londerzeel alsnog in derde klasse te houden. Na de woorden van de voorzitter wist hij voor wat staat. "Toch heb ik geen schrik van de hoge lat," repliceert de oefenmeester. "Ik weet waar ik voor sta. Het belangrijkste is dat de herkenbaarheid in het spel van Londerzeel moet terugkomen. Daarmee wil ik zeggen de winnaarsmentaliteit en het voetbal. Het is de bedoeling om op termijn terug te keren naar derde klasse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties