Lombaerts: 'Arshavin is de god van Sint-Petersburg'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lombaerts: 'Arshavin is de god van Sint-Petersburg'
Foto: © SC

Andrei Arshavin heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld met Rusland op dit EK, maar hij ontpopt zich wel meteen tot de grote man van dit toernooi. Nicolas Lombaerts, ploegmaat van Arshavin in Sint-Petersburg, laat ons met hem kennis maken.

Andrei Arshavin was beslissend tegen Zweden in de laatste groepswedstrijd in Groep D op het Europees kampioenschap en onder zijn impuls bliezen de Russen de Nederlanders weg. "Nochtans draaide hij bij ons geen superseizoen", zegt Nicolas Lombaerts, zijn ploegmaat, in de krant Het Laatste Nieuws.

"Arshavin kan zich echt alles permitteren. Als hij bijvoorbeeld naar een discotheek gaat, kan hij dat gewoon doen op zijn sletsen. Na Vladimir Poetin (ex-president van Rusland) is hij de belangrijkste man van Sint-Petersburg. Als hij burgemeester zou willen worden, dan wordt hij dat ook gewoon", gaat Lombaerts verder.

"Arshavin is een Europese topper. Hij is immens snel met de bal aan de voet en onvoorspelbaar in zijn bewegingen. In een één-tegen-één-situatie weet je nooit wat hij zal doen. Als hij voor je verschijnt met de bal, dan doe je het in je broek", aldus Lombaerts die vond dat Arshavin nog nooit zo goed speelde als tegen de Nederlanders. "Nu hij zo'n EK aan het spelen is, denk ik niet dat ik hem nog terug zal zien bij Zenit", besluit Lombaerts. Arshavin kan op de interesse rekenen van Arsenal en Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties