Peruviaanse president wil ontslag van bondscoach

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Peruviaanse president wil ontslag van bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er niet naar uit dat we Peru zullen terugzien op het WK 2010. Na zes speeldagen in de Comnebol-kwalificatiezone voor het WK, staat het land met drie punten helemaal onderaan. De president van Peru wil het ontslag van de bondscoach.

Peru verloor onlangs met 6-0 van Uruguay en daar zijn ze in het Zuid-Amerikaanse land helemaal kapot van. José Del Solar, de bondscoach van het land, krijgt heel wat kritiek op zijn functioneren. Alan Garcia, de president van Peru, wil niets anders dan het ontslag van de bondscoach. Hij maakte tegenover de lokale pers helemaal gehakt van Del Solar.

"Het was een schandalige vertoning. Het Peruviaanse volk heeft recht op een goede verklaring voor dit verlies. Wanneer ik op straat rond loop, dan hoor ik veel mensen jammeren dat Peru er over twee jaar niet zal bij zijn op het WK. Het volk wil weten of dit het juiste beleid is om een kwalificatie voor het volgende WK af te dwingen", aldus Garcia.

De president denkt dat de huidige bondscoach helemaal geen controle meer heeft over de internationals. Momenteel twijfelt Garcia nog of hij met de Peruviaanse voetbalbond zou gaan praten en hen officieel te adviseren Del Solar de laan uit te sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties