Everton blameert zich, Arsenal niet

Er werd zaterdag heel wat geoefend in Europa. Zo kwamen ook de Engelse eersteklassers Arsenal en Everton in actie. Ze kenden wisselend succes.

Arsenal speelde zaterdag vrienschappelijk tegen Barnet. Dat is een Engelse vierdeklasser. De Gunners speelden nog niet in hun sterkste formatie, maar hadden toch meer moeilijkheden dan verwacht. Het was Barnet dat via Gillet na een kwartier op voorsprong kwam. In de tweede helft zette de Londense club dan orde op zaken. Op het uur maakte Simpson gelijk en Barazite zorgde tien minuten later voor de beslissing.

Everton verging het minder goed. Tegen Cambridge, een amateurploeg, werd er met 4-2 verloren. Parkinson had al na een minuut de score geopend namens Cambridge. Everton ging echter nog wel rusten met een voorsprong. Jutkiewicz scoorde twee maal voor de koffie. Na rust ging het dus helemaal fout voor Everton. Parkinson bracht met zijn tweede van de middag Cambridgde langs zij en in het laatste kwartier zorgden Wilmott en Beesley voor de vernedering.