Negen Aalsterse hooligans aangehouden

De Nijs Michael
| 12 reacties
Negen Aalsterse hooligans aangehouden
Foto: © SC

Eind mei braken er zware rellen uit na afloop van de wedstrijd tussen derdeklassers Visé en Eendracht Aalst, het parket acht de feiten dusdanig zwaar dat negen hooligans vrijdag opgepakt werden.

Na afloop van de wedstrijd tussen Visé en Eendracht Aalst weigerde een deel van de Aalsterse aanhang om zich naar de bussen te begeven. Daarop greep de politie in en kwam het tot zware ongeregeldheden, de hooligans bestookten de agenten met losgerukte deuren, palen en toiletten. Meerdere agenten liepen verwondingen op, één agent is zelfs blijvend werkonbekwaam en mogelijk is hij ook blijvend blind aan één oog.

De rellen werden echter gefilmd en op basis van die beelden heeft de politie nu negen hooligans opgepakt. De arrestanten werden donderdagnacht en vrijdagvoormiddag met veel machtsvertoon opgepakt in Aalst en Dilbeek, twee van hen konden pas in de loop van vrijdagavond gelokaliseerd en opgepakt worden. Gisteren heeft de onderzoeksrechter van Luik de negen arrestanten ook effectief aangehouden, ze werden in de loop van zaterdag overgebracht naar de gevangenis van Lantin. Naar verluidt hebben de meeste arrestanten intussen toegegeven dat ze bij de rellen betrokken waren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties