eerste speeldag ligue 1

Nils Vanneste
| 0 reacties
eerste speeldag ligue 1
Foto: © SC

Als eerste van de grote vijf mag Frankrijk zich vanaf vanavond weer verheugen op competitievoetbal. Vanavond gaat namelijk de ligue 1 van start. De concurrentie heeft zich alvast flink versterkt om Lyon eindelijk nog eens van de titel te kunnen houden.

Vanavond om negen uur is het dan zover, de Franse competitie gaat weer van start.

 Stade Rennais - Marseille


    VS.   


Marseille mag vanavond al meteen gaan bewijzen dat het klaar is voor komend seizoen. De Zuid-Franse ploeg van trainer Eric Gerets mag op verplaatsing Stade Rennais proberen te verslaan. Marseille heeft dit seizoen twee grote transfers gedaan met Hatem Ben Arfa van Lyon en Bakari Koné van OGC Nice, maar zag wel zijn goudhaantje Samir Nasri vertrekken naar Arsenal. Terwijl Stade Rennais met Asamoah Gyan, die voor acht miljoen euro overkwam van Udinese, zich ook heeft versterkt, moet het toch kunnen omgaan met het gemis van hun betrouwbare Ghanese verdediger John Mensah, die naar Olympique Lyon is vertrokken.

AS Monaco - Paris Saint-Germain


 VS. 



PSG, waar de motor vorig seizoen fameus sputterde, heeft zich deze zomer versterkt met ervaring. Claude Makeléle die overkwam van Chelsea en Ludovic Giuly van AS Roma, moeten PSG terugbrengen naar hun gloriedagen. De hoofdstedelingen willen zelfs nog deze week de transfer van Mateja Kezman afronden.

Maar de eerste tegenstander is niet meteen 'de eerste de beste'. Monaco, dat in het seizoen 2003-2004 nog de Champions League finale verloor van FC Porto, heeft deze zomer niet echt grote transfers gedaan. Integendeel, het zag Frédéric Piquionne vertrekken naar Lyon en Sylvain Monsoreau naar Saint Etienne. Desondanks blijft Monaco toch altijd een lastige tegenstander, en vooral thuis.

Girondins Bordeaux - SM Caen



 VS. 


Bordeaux mag vanavond al meteen met wat druk op de schouders aan de aftrap komen. De ploeg van trainer Laurent Blanc werd grotendeels behouden en zelfs versterkt met Yoann Gourcuff, die op uitleenbasis overkomt van AC Milan. De Franse topclub mag vanavond meteen al voor eigen publiek proberen te schitteren. Het heeft met Caen niet meteen de zwaarste tegenstander geloot voor de openingsspeeldag, wat wil zeggen dat de supporters van Bordeaux zeker een overwinning verwachten.

Olympique Lyon - FC Toulouse


  VS.



Lyon heeft al zeven maal op rij de landstitel binnen gehaald en wil er dit seizoen absoluut hun achtste van maken. De Franse grootmacht zag met Gregory Coupet (Atletico Madrid), Sébastian Squillaci (Sevilla) en Hatem Ben Arfa (Marseille), drie grote namen vertrekken. Maar ze konden wel Karim Benzema behouden.

Lyon heeft zijn vertrekkers wel grotendeels vervangen met Jean Makoun (Lille), Ederson (Nice) en John Mensah (Stade Rennais). Of Lyon een aanpassingsperiode zal nodig hebben zal vanavond meteen moeten blijken. De tegenstander van vanavond, FC Toulouse, zal zich echter wel fameus mogen inspannen. Met het vertrek van Johan Elmander naar Bolton Wanderers en Emana naar Betis Sevilla, zal het voor Toulouse wat aanpassen zijn. Toulouse zal het Lyon moeilijk willen maken en hoopt zo op een goeie start van het seizoen. [MDN]


overige wedstrijden:

Auxerre - Nantes
Nancy - Lille
Sochaux - Grenoble
Le Havre - Nice
Le Mans - Lorient
Valenciennes - Saint-Etienne
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties