Philips staat lijnrecht tegenover De Sart

De Nijs Michael
| 15 reacties
Philips staat lijnrecht tegenover De Sart
Foto: © SC

Jean-Marie Philips, CEO van de Belgische voetbalbond, heeft het aan de stok met beloftencoach De Sart. Philips weigert namelijk om klacht in te dienen bij de FIFA voor de rode kaarten van Kompany en Fellaini.

De wedstrijd tegen Brazilië, en dan vooral de uitsluiting van Kompany en Fellaini, blijft nazinderen in het Belgische kamp. Jean-François De Sart, trainer van de Olympische ploeg, wil klacht indienen bij de FIFA zodat Kompany en Fellaini toch kunnen aantreden in de volgende groepswedstrijden. Jean-Marie Philips weigert dat echter.

"Ik ben de enige die klacht kan indienen bij de FIFA. En ik zeg neen, neen en nog eens neen! Kompany mag zijn eerste gele kaart dan wel onterecht vinden, hij zal zijn straf uitzitten! Daar kom ik niet op terug", aldus de CEO van de Belgische voetbalbond in Le Soir

Het is nog onduidelijk of Kompany de derde groepswedstrijd in Peking zal meemaken. Aanvankelijk had Hamburger SV, de werkgever van Kompany, hem slechts toestemming gegeven om twee wedstrijden af te werken in China, maar de club overweegt nu om de Brusselaar toch op de Spelen te laten. Fellaini zullen we sowieso niet meer aan het werk zien op deze Olympiade, hij keerde inmiddels terug naar België. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws