De Sart: 'Slechts 16 spelers ter beschikking'

De Nijs Michael
| 0 reacties
De Sart: 'Slechts 16 spelers ter beschikking'
Foto: © SC

Vanmiddag staat een levensbelangrijke wedstrijd op het programma voor de nationale beloftenploeg, de troepen van De Sart nemen het op tegen gastland China. Een nederlaag betekent meteen het einde van de Belgische ambities in dit toernooi.

Bovendien moet de bondscoach in de aanloop naar deze belangrijke partij meerdere spelers missen. "Ik beschik maar over zestien spelers", klaagt De Sart. Toch heeft de bondscoach zijn basiselftal al klaar: "Ik heb al gekozen. Ik wacht evenwel tot vlak voor de wedstrijd om de namen te geven, je weet nooit", aldus de coach.

België moet dus voluit voor de winst gaan en daar heeft De Sart al een plan voor uitgedokterd, maar toch legt hij de druk vooral bij het gastland. "We zullen aandachtig moeten zijn voor hun openingsoffensief. De druk ligt ook bij hen", weet De Sart. De trainer hekelde verder ook nog de wereldvoetbalbond: "We werden voor deze match als 'thuisploeg' aangewezen, maar toch besliste de FIFA dat wij niet in het rood mogen spelen. Dat is de Chinese macht zeker."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties