Kort PL Engeland: Liverpool en Arsenal winnen

Philippe Crols
| 4 reacties

Ook in Engeland zijn ze begonnen aan het nieuwe seizoen. Van de toppers kwam deze middag enkel Arsenal in actie. Liverpool speelde later op de avond in Sunderland en won net als Arsenal met het kleinste verschil.

Arsenal wint dankzij Nasri, Liverpool dankzij Torres
Arsenal is goed aan het seizoen begonnen. Het won met het kleinste verschil van West Brom. De bezoekers, met Carl Hoefkens negentig minuten tussen de lijnen, zagen af in het begin. Nasri scoorde snel de 1-0 en Arsenal domineerde. De tweede helft was veel minder, maar Arsenal pakte wel de drie punten.

Liverpool ging pas later op zaterdag aan de slag. Het had het in het begin heel moeilijk op bezoek bij Sunderland, maar nam gaandeweg over. Het was uiteindelijk Fernando Torres die tien minuten voor tijd de wedstrijd besliste met een harde knal.

Nieuwkomers met wisselend succes
Hull City heeft zijn eerste wedstrijd in de Engelse Premier League gewonnen. Het zag er tegen Fulham nochtans niet echt goed uit toen Seol (ex-Antwerp) de score opende. Geovanni maakte echter gelijk en in de slotminuten besliste Folan de partij.

Stoke City verging het heel wat minder goed. Het verloor kansloos in Bolton met 3-1. De doelpunten kwamen er via Steinsson, Davies en Elmander. Fuller redde laat in de partij nog de bezoekende eer.

Tottenham meteen de boot in
Tottenham begon met veel ambities aan het nieuwe seizoen, maar het liep al meteen fout in Middlesbrough. Wheater en Mido bezorgden Boro de winst. Wheater zorgde helemaal op het einde nog wel voor wat spanning door zijn eigen doelman te vloeren, maar het bleef bij 2-1.

Everton en Blackburn leken de punten te gaan delen op speeldag één. Dunn had de bezoekers op voorsprong gezet in de eerste helft, maar Arteta maakte net voor rust gelijk. Yakubu scoorde na 64 minuten de 2-1, maar lang duurde de vreugde niet. Santa Cruz trof raak voor de bezoekers. Helemaal op het einde, vier minuten in blessuretijd, lukte Ooijer echter nog de winning goal voor Blackburn.

West Ham, ten slotte, heeft op de eerste speeldag ook gewonnen. Ashton scoorde twee maal in de eerste helft. De tegentreffer van Zaki was enkel goed voor de statistieken.