Kompany en V.Buyten delen punten

Philippe Crols
| 0 reacties
Kompany en V.Buyten delen punten
Foto: © SC

In Duitsland zijn ze er opnieuw aan begonnen. Hopelijk spelen de Belgen dit seizoen een iets belangrijkere rol in vergelijking met vorig seizoen. Op de eerste speeldag kwamen alvast redelijk wat landgenoten in actie.

Om Vincent Kompany was heel wat te doen de afgelopen weken. De speler van HSV moest terugkomen van zijn werkgever, want de Duitse club had onze landgenoot nodig. De verdediger maakte zich daar behoorlijk druk over, want wilde absoluut in Peking blijven en dat vonden ze bij Hamburg dan weer niet zo leuk.

Kompany mocht bijgevolg zelfs niet aan de wedstrijd beginnen tegen Bayern. Na 52 minuten mocht hij Bastian Reinhardt komen vervangen. Zo zag de Belg vanop het veld hoe Trochowski even later vanop de stip de 2-2-eindstand vastlegde. Vadis Odjidja kwam uiteraard niet in actie voor HSV, want hij zit nog in Peking.

Daniël Van Buyten zag aan de overkant hoe de punten werden verdeeld. De Rode Duivel werd door Jurgen Klinsmann in de basiself geplaatst. Hij werd centraal achteraan naast Lucio uitgespeeld. Van Buyten mocht heel de wedstrijd volmaken.

Filip Daems
is na een jaar afwezigheid terug in de Bundesliga met Borussia Mönchengladbach. Op de eerste speeldag verging het die ploeg niet al te best, want er werd met 1-3 verloren van Stuttgart. Daems speelde de hele wedstrijd en kreeg ook een gele kaart.

Mansasseh Ishiaku, die tijdens de zomer Duisburg wisselde voor Köln, zat niet in de wedstrijdselectie van de promovendus. Köln verloor in Wolfsburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties