Analyse Atlético maakt indruk

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Atlético maakt indruk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt nog heel wat werk aan de winkel voor de trainers bij de start van het nieuwe seizoen in de Primera División. Van de traditionele topploegen konden alleen Atlético Madrid en in mindere mate Valencia indruk maken.

De nederlaag van Real Madrid tegen Deportivo La Coruña was niet echt een verrassing.  Puntenverlies in El Riazor is intussen immers een traditie geworden, die nu al achttien jaar standhoudt. Deportivo speelde een sterke wedstrijd en bewees alvast over een technisch sterk elftal te beschikken, dat in staat zou moeten zijn de goede lijn van de terugronde van vorig seizoen door te trekken.  
 
Gelukkig voor Real ging ook Barcelona, de belangrijkste uitdager voor de landstitel, meteen onderuit.  Tegen promovendus Numancia verloren de Catalanen met het kleinste verschil. De thuisploeg toonde zich vooral de efficiëntste ploeg en had na een vroege openingstreffer behoorlijk wat moeite om stand te houden. Barcelona miste enig geluk en kunde bij de afwerking, maar hoeft zeker nog niet te panikeren. 
 
De enige ploeg die de voorbije week wel indruk kon maken was Atlético Madrid. Na de 4-0 zege tegen Schalke in de voorronde van de Champions League blikten de colchoneros ook Málaga met dezelfde cijfers in.  Forlán scoorde twee keer in die partij en is daarmee de eerste leider in de topschutterstand.  Atlético deed het offensief ook vorig seizoen al heel goed en als het er blijft in slagen achteraan de rangen goed gesloten te houden, kunnen de Madrilenen zich zeker moeien in de strijd bovenaan het klassement. 
 
De prestatie van Valencia in de terugwedstrijd van de Supercup was weinig hoopgevend, maar in de eerste competitiewedstrijd stonden Villa en co wel paraat. In de beginfase kon Mallorca nog regelmatig dreigen, maar het was het sterke aanvalstrio Villa-Silva-Mata dat het verschil maakte.  Coach Unai Emery kan de volgende weken nog verder bouwen aan zijn team, met op papîer een reeks haalbare tegenstanders.  
 
De andere outsiders voor de titel, Sevilla en Villarreal, begonnen de competitie met een moeilijke verplaatsing en lieten beiden punten liggen.  Sevilla kwam niet verder dan een verdienstelijk 1-1 gelijkspel bij Racing Santander.  Villarreal heeft het vaker moeilijk bij het begin van het seizoen, maar 1-1 op het veld van Osasuna is gezien de sterke thuisreputatie van de ploeg uit Navarra geen slecht resultaat.  
 
Espanyol Barcelona is er eindelijk eens in geslaagd het seizoen in te zetten met een thuisoverwinning.  De Catalanen haalden het in de openingswedstrijd met het kleinste verschil van Valladolid.  De bezoekers maakten defensief een stevige indruk, maar misten aanvallend de efficiëntie van Espanyol.  
 
Almería, dat het vorig seizoen als nieuwkomer al behoorlijk deed, kende weinig moeite met Athletic Bilbao.  De Basken trokken de dramatische lijn van de voorbereiding door en zullen het weekend rust wegens internationaal voetbal zeker kunnen gebruiken om verder te bouwen aan een elftal op niveau.  De 1-3 overwinning van Almería zullen we wellicht beter naar waarde kunnen schatten na de volgende wedstrijd tegen Valencia.  
 
Twee andere ploegen die nog weinig indruk maakten op de openingsspeeldag waren Sporting Gijón en Betis.  Op het veld van Sporting haalde Getafe een nipte, maar verdiende 1-2 zege. Vooral op defensief vlak lijkt er nog wat groeimarge voor de promovendus. Bij Betis is het dan weer het aanvallend compartiment dat het laat afweten. Recreativo had voldoende aan één doelpunt om met de drie punten terug naar huis te keren. Voor Betis ziet de nabije toekomst er weinig rooskleurig uit, met wedstrijden tegen achtereenvolgens Getafe, Sevilla, Barcelona, Real Madrid en Villarreal.  
 
Intussen werden na de openingsspeeldag nog een aantal transfers gerealiseerd.  Real Madrid-coach Schuster maakte zich zorgen over een gebrek aan spitsen, maar een nieuwe poging om Villa binnen te halen leverde opnieuw niets op.  De Koninklijke zag wel nog Robinho vertrekken. De opvallendste transfer was nog die van international Sergio García van het gedegradeerde Zaragoza naar Betis.  Hij moet de Andalusische aanval komen versterken. 
Espanyol realiseerde een aantal versterkingen met Nené, Finnan en Pareja, die het vertrek van Zabaleta en Riera moeten opvangen.  Oude bekende Luque keert terug naar Spanje en komt Málaga versterken.  Daarnaast haalde ook Valladolid nog een aantal spelers binnen: Nano, Diego Léon en doelman Alberto.  Racing toonde zich eveneens nog actief, met het aantrekken van Luccin en Juan Valera.  De Cantabriërs hebben wegens een uitzonderlijke maatregel bovendien nog tien dagen tijd om Zigic te overtuigen om op huurbasis naar Santander terug te keren.  
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties