KBVB twijfelt toch weer aan inzetbaarheid Tchité

Mathias Dumarey
| 31 reacties
KBVB twijfelt toch weer aan inzetbaarheid Tchité

Volg België nu via WhatsApp!

Het is nog altijd niet zeker of Mohamed Tchité voor de Rode Duivels kan spelen. Ondanks de uitspraken van CEO Jean-Marie Phillips wordt er bij de KBVB nog steeds getwijfeld over de inzetbaarheid van de spits tegen Estland en Turkije.

Deze ochtend verklaarde Jean-Marie Phillips, de CEO van de Belgische voetbalbond, in de krant Het Nieuwsblad dat hij absoluut niet twijfelde rond de inzetbaarheid van Mohamed Tchité voor de Rode Duivels. Dat lijkt nu echter voorbarig te zijn want binnen de Belgische voetbalbond zijn ze nog altijd niet zeker of de spits van Racing Santander voor België kan spelen. Meer nog, er wordt zelfs het ergste gevreesd...

Tchité beschikt naast het Belgische paspoort ook over een Burundese, Rwandese en Congolese identiteitskaart. De Rwandese federatie eiste hem in 2004 op. Volgens artikel 18 van de FIFA-reglementen over de verkiesbaarheid van de speler, mag die maar één keer tijdens zijn carrière van federatie veranderen. De KBVB stuurde de documenten op naar de FIFA, maar moet nog altijd wachten op een antwoord van de wereldvoetbalbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties