Magits: "Nul houden geen doel op zich"

Magits: "Nul houden geen doel op zich"
Foto: © SC

Gunter Magits wist bij SK Opwijk al twee wedstrijden op rij zijn netten schoon te houden. Toch geeft hij in Het Nieuwsblad aan dat dat geen doel op zich is.

“Die nul is geen doel op zich, maar ik wil toch zo lang mogelijk mijn netten ongeschonden houden”, geeft de 28-jarige doelman aan. “Zele was misschien niet zo sterk, maar op verplaatsing moet je het toch altijd gaan doen. Wilrijk bleek een taaiere klant. Dat we uit die twee matchen het maximum puurden, komt verrassend over, maar het is toch niet onverdiend. Naar het schijnt heeft Schoten een heel jonge ploeg met een paar fysiek sterke jongens die het voortouw nemen. Maar toch moet de drie op een rij er zeker inzitten.”
 
“We hebben een ander team”, meldt Magits als hem gevraagd wordt te vergelijken met vorig seizoen. “Vroeger had je bijvoorbeeld de solo’s van een Boujemaoui, die dikwijls het verschil maakten, maar met wisselend succes. Vandaag staat er een collectief sterk geheel op het veld, dat de tegenstander met combinatievoetbal onder druk wil zetten. Die aanpak lijkt aan te slaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties