Haïti gooit Eloi na één maand al de deur uit

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Haïti gooit Eloi na één maand al de deur uit

Wagneau Eloi is door de voetbalbond van het Caraïbische eiland Haïti al na één maand dienstverband ontslagen als bondscoach. Na de verloren wedstrijden tegen El Salvador en Costa Rica maakt het land nog amper kans op de WK-eindronde.

Wagneau Eloi kennen we in België vooral van zijn periode bij AA La Louvière en SV Roeselare. In zijn spelerscarrière was hij vooral een aanvaller en goaltjesdief. Hij stopte met voetballen nadat hij in opspraak raakte in de zaak rond de gokchinees Zheyun Ye. 

Eloi zet zijn carrière nu verder als trainer maar dat zal niet meer bij Haïti zijn waar hij een maand terug aangesteld werd als bondstrainer. Hij werd er ontslagen na twee nederlagen en de WK-eindronde is nu heel ver weg voor de eilandbewoners. "De voetbalbond van Haïti wil niet meer met mij verder. Ik heb contact met hen gezocht, maar krijg geen antwoord. Er valt nochtans nog veel te regelen", aldus Eloi.

De bondsvoorzitter van Haïti geeft als reden voor het ontslag de onvrede bij het Haïtiaanse volk. "Eloi heeft het niet slecht gedaan, maar hij heeft niet kunnen realiseren waarvoor we hem hadden aangesteld", aldus de Haïtiaanse bondspreses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties