BL Kort: HSV & Dortmund de boot in

Philippe Crols
| 1 reacties

In de Bundesliga stonden er op zondag nog drie wedstrijden op het programma. Zowel Dortmund als HSV konden aan de leiding komen, maar verloren. VFB Stuttgart won wel en hangt zijn wagonnetje aan bij de subtop.

Hoffenheim makkelijk voorbij BVB

Vorige week scoorde Hoffenheim voor het eerst dit seizoen niet, maar zondag was het opnieuw prijs. Topschutter Ibisevic scoorde na vijf minuten al de openeningsgoal. Salihovic verdubbelde de voorsprong halverwege de eerste periode. Meteen na de pauze maakte Ibisevic zijn tweede van de middag. Eduardo zorgde zelfs voor de 4-0. Santana milderde op het einde nog voor de bezoekers.

HSV op halfuur uitgeteld
HSV is zijn leidersplaats kwijt. Het hield in Wolfsburg een kwartier stand. In de tweede vijftien minuten van de partij liep het fout. Dejagah opende de score. Kort daarop vonden ook Madlung en Grafite de weg naar doel: 3-0. Dat was ook de eindstand.

Karlsruhe geeft voorsprong weg
Karlsruhe verloor zondagmiddag in Stuttgart. Het was na acht minuten via Freis nochtans op voorsprong gekomen. Halverwege de eerste helft maakte Khedira gelijk. Stuttgart trok in de laatste twintig minuten van de partij het laken ten slotte naar zicht toe dankzij goals van Gomez en Marica.