Gerets is de hegemonie van Lyon kotsbeu

Gerets is de hegemonie van Lyon kotsbeu

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets spreekt vandaag krasse taal in het Nederlandse voetbalweekblad Voetbal International. "Als Marseille dit jaar geen kampioen wordt, dan is dat mijn fout", schuwt onze landgenoot zijn verantwoordelijkheid niet.

Eric Gerets kwam nog even terug op het huzarenstukje dat hij vorig seizoen kon realiseren. Toen hij vorig seizoen overnam, stond Olympique Marseille op een degradatieplaats maar hij loodste de club uiteindelijk nog naar de Champions League.

"Voor zoiets bestaan er geen wonderrecepten. We hebben gewoon met zijn allen keihard gewerkt en ik ken mijn vak. Ik wist dat de aanwezige spelers veel beter konden. Voor mij bestaan er geen grote namen. Ik stel gewoon de jongens op die het op dat ogenblik het meest verdienen. Vedetten zet ik desnoods op de bank, ja", legt Gerets zijn werkwijze uit.

"Ik neem mijn spelers ook in bescherming. Als we dit jaar de titel niet pakken, is dat mijn fout. Ik heb zelf keuzes gemaakt op het transfergebied dus daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Dat Lyon zeven keer naeen kampioen is geworden wil niet meteen betekenen dat er een achtste keer komt. De hegemonie van die club moet toch een keer eindigen", besluit Gerets die in het verleden ook nog coach was van Club Luik, Club Brugge, PSV Eindhoven, 1.FC Kaiserslautern, VfL Wolfsburg en Galatasaray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties