Lazio swingt naar koppositie

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties

Lazio is voorlopig leider in de Serie A. De Biancocelesti wonnen van Torino. Ook AS Roma kon nog eens winnen. Napoli wordt tweede na winst in Bologna.

De wedstrijd in Turijn brak open in de 30e minuut: na een slalom van Zarate kon Pandev (foto) de bezoekers op voorsprong brengen. Thuisploeg Torino ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar aan de rust stond het 0-1.
Net toen de Granata na de rust begonnen te drukken, sloeg Lazio een tweede keer toe: Zarate schoot de bal van buiten de rechthoek onhoudbaar in doel, 0-2 na 63 minuten. Enekel minuten voor tijd was het helemaal over toen doelman Sereni Brocchi ten val bracht in de zestien: rood voor de doelman en strafschop, die Zarate benutte, 0-3. Ook Pratali mocht nog vervroegd gaan douchen. Met zijn negenen redde Torino toch nog de eer: Amoruso zette een strafschop om in de extra tijd, 1-3.

AS Roma bezwoer de crisis met een zege tegen Atalanta. De eindstand stond al bij de rust vast. Panucci (17e minuut) en Vucinic  (31e minuut) scoorden. Doelman Doni kreeg nauwelijks werk op te knappen.

Napoli blijft het goed doen na een zege op de valreep in Bologna. Pas vijf minuten voor tijd kwam het enige doelpunt er: op een hoekschop van Gargano torende Denis boven iedereen uit en kopte de 0-1 binnen. Mudingayi stond bij de thuisploeg 90 minuten op het veld en pakte geel.

Ook Udinese blijft voorin meedraaien. De Bianconeri wonnen thuis van Siena met 2-1. Quagliarella en Pepe zetten de thuisploeg al na 29 minuten op rozen, 2-0, maar nog voor de pauze kwamen de bezoekers via Kharja terug: 2-1. In de tweede helft hield Udinese stand.

Palermo won met het kleinste verschil van Reggina. Miccoli was de matchwinnaar: de kleine aanvaller scoorde knap na mistasten van Cirillo, 1-0.

Cagliari blijft puntenloos na 2-0 verlies bij Lecce. Giacomazzi en Castillo tekenden wellicht het doodvonnis van Allegri, trainer van de Rossoblu.

Catania staat verrassend derde na winst tegen Chievo. Paolucci scoorde al na 17 minuten. De bezoekers kwamen niet meer terug en verloren 5 minuten voor tijd Mandelli met tweemaal geel.