Milan sterkste in derby

Maarten Vandenabeele
| 22 reacties
Milan sterkste in derby
Foto: © SC

AC Milan heeft de stadsderby van Milaan gewonnen. Na drie opeenvolgende overwinningen doen de Rossoneri weer helemaal mee in de stand. Inter is zijn leidersplaats kwijt.

Ancelotti bracht een Braziliaanse driemansvoorhoede aan de aftrap, met Ronaldinho (foto), die weer een plaats in de basis kreeg door het uitvallen van Borriello. Inter startte met Quaresma en Mancini naast Ibrahimovic, ten koste van Cruz en Adriano.

Inter probeerde de bal rustig rond te spelen en Milan nam aanvankelijk weinig risico's. het spel ging op en neer zonder grote kansen. Even voorbij de 20e minuut stak de thuisploeg dan toch stevig de neus aan het venster: een snelle tegenaanval Kakà-Ronaldinho werd door die laatste afgerond met een stevig schot, door Julio Cesar mooi uit doel gehouden. In de 36e minuut zorgden dezelfde protagonisten wel voor een doelpunt. Abbiati blokte eerst een schot van Ibrahimovic in de herneming ging Kakà aan de haal, hij zette voor naar Ronaldinho, die de bal mooi in de bovenhoek kopte: 1-0. Inter probeerde te reageren, maar van de tegenprikken van Milan ging veel meer dreiging uit. Met 1-0 gingen beide ploegen naar de kleedkamers.

Na de pauze was Inter als eerste gevaarlijk: Mancini kopte een vrije trap door, Abbiati liet zich echter niet verrassen. Cruz en Adriano kwamen samen in het veld, maar Inter had het moeilijk om tot aan de zestien te geraken. Ibrahimovic probeerde dan maar een paar keer vanuit de tweede lijn, maar zonder gevolgen. Een kwartier voor tijd beging Burdisso een overtreding op Kakà: de Argentijn kreeg zijn tweede gele kaart en Inter moest met zijn tienen verder. De al gewisselde Materazzi maakte even later vanaf de bank zoveel misbaar dat ook hij rood kreeg. Inter speelde geen kans meer bijeen. De ingevallen Shevchenko zorgde bijna voor 2-0, maar Julio Cesar bokste zijn hard schot over. In de blessuretijd kreeg Adriano nog een unieke kopkans, maar hij mikte slecht en de bal ging aan de dichtste paal buiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties