Van Persie: 'Sneijder heeft geen klasse'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Persie: 'Sneijder heeft geen klasse'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zit een haar in de boter tussen Robin van Persie en Wesley Sneijder. Beide Oranjespelers ruziën over een vrije trap tijdens de interland van Nederland tegen de Russen. Vooral het feit dat Sneijder de discussie in de pers voert, zint Van Persie niet.

Robin van Persie is niet te spreken over de uitlatingen van Wesley Sneijder. De Real Madridmiddenvelder liet in de media horen dat hij graag een gesprek wil met de Arsenalspits over niet nagekomen afspraken bij Oranje.
 
Telefoon
Sneijder doelt op een vrije trap die Van Persie in het EK-duel met Rusland opeiste. Tegen de vooraf gemaakte afspraken in nam de oud-Feyenoorder plaats achter de bal, terwijl Sneijder volgens de briefing de aangewezen man was.
 
“Als je een collega-international uitnodigt, doe je dat door de telefoon te pakken en bespreek je dingen samen”, reageert Van Persie in het Algemeen Dagblad op de aantijgingen van Sneijder. “Als Wesley mij had gebeld was hij van harte welkom geweest. We hadden een prima gesprek kunnen hebben.”
 
Geen klasse
“Ik sta versteld van zijn handelswijze. Wat is in vredesnaam het nut van zo'n gesprek als je dat van tevoren openbaar maakt aan de media en het publiek?” vraagt Van Persie zich af. “Ik had meer klasse en persoonlijkheid van hem verwacht. Echte persoonlijkheden hebben geen blad of krant nodig om hun punt duidelijk te maken.”
 
Evenveel recht
Van Persie ontkent dat Sneijder de aangewezen man was voor vrije trappen. “Ik was bij Marco van Basten altijd de man die een vrije trap kon nemen. Er was voor mij op dat moment net zoveel recht als voor Wesley. Dat kun je ook bij de bondscoach gewoon checken.”
 
Sneijder komt zelf afspraken niet na
De Rotterdammer gaat nog een stap verder. “We hadden het er na de wedstrijd in het hotel over kunnen hebben. Maar na die verloren wedstrijd koos Wesley er voor om - zonder goedkeuring van de bondscoach - met zijn familie in een ander hotel te gaan slapen. Als je het nu toch over teamafspraken hebt...”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties