BL Kort: Schalke en HSV scoren in laatste minuut

Philippe Crols

Op zondag stonden er in de Duitse Bundesliga nog drie wedstrijden op het menu. Leider HSV maakte geen fout in Cottbus. Dat kon niet gezegd worden van Schalke. In eigen huis kon het in extremis een puntje redden tegen Wolfsburg.

HSV in de slotfase
Hamburger SV kwam op bezoek bij Cottbus iets voor het uur op voorsprong via Olic. De leider leek op weg naar de zege, maar een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langs zij. Jelic zorgde voor vreugde bij Cottbus. En net toen iedereen zich al bij een gelijkspel had neergelegd, besliste Petric de partij nog in het voordeel van HSV. Dat blijft dus aan de leiding.

Schalke pakt in extremis puntje
Ook Schalke scoorde in de laatste minuut. Kuranyi had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gebracht. Na de pauze grepen de mannen van Magath de macht. Via goals van Dzeko en Caiuby werd het zowaar 1-2. Meteen na de 1-2 veroor Wolfsburg Costa wel met rood. De wolven hielden stand tot de laatste minuut. Toen kon Kuranyi zijn tweede van de middag maken.

Dortmund zegeviert niet
Borussia Dortmund heeft de Europese uitschakeling van afgelopen week niet kunnen doorspoelen tegen Hannover. Forsell zette halverwege de eerste helft de eindstand al op het bord. Hij maakte de openingsgoal van Valdez ongedaan.