Analyse Bayern beleeft grote crisis

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern beleeft grote crisis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München heeft na zeven speeldagen amper negen puntjes bij elkaar gesprokkeld. Dat is bijzonder weinig. Afgelopen weekend geraakte het in eigen huis niet voorbij Bochum. Inmiddels verstevigde HSV zijn leidersplaats.

Crisis in München
Bayern München leek tegen Bochum lange tijd op weg naar een vlotte zege dankzij onder meer een goal van onze landgenoot Daniël Van Buyten. De landskampioen gaf in de slotfase echter een 3-1-voorsprong uit handen waardoor Bochum een gouden punt in de degradatiestrijd kon meegraaien. Bij Bayern moet er dringend iets veranderen. De positie van Jurgen Klinsmann wankelt, te meer omdat hij Mark Van Bommel uit de ploeg blijft houden. 

HSV wint in extremis en verstevigt leidersplaats
HSV wist dat het zondag moest winnen, wilde het alleen aan de leiding komen. Dat gebeurde ook, al was het nipt. Cottbus stond tot in de laatste minuut op 1-1, maar toen leverde een goal van Petric HSV nog de volle buit op. De club uit Hamburg heeft nu drie punten meer dan zijn dichtste achtervolgers.

Dat zijn Hoffenheim en Stuttgart. Die laatste club won afgelopen weekend de topper tegen Werder Bremen terwijl Demba Ba Hoffenheim de weg wees tegen Frankfurt (2-1). Frankfurt blijft samen met Gladbach laatste, maar is wel de enige ploeg die nog niet kon winnen dit seizoen.

Afwerking Leverkusen niet bij de les
Leverkusen kon het voorbije weekend een goede zaak doen mits winst tegen Hertha BSC. De afwerking, normaal nochtans niet het zwakke punt van Bayer, liet het afweten. De hoofdstedelingen profiteerden er maximaal van en gewezen Leverkusenaanvaller Voronin velde in de slotfase het verdict. Hertha sluit netjes aan bij de brede sub-top.

Zege Köln kost Luhukay de kop
FC Köln heeft afgelopen weekend gouden punten gepakt tegen Gladbach. Het won dankzij een goal in de laatste minuten met 1-2 en staat zo op plaats tien met evenveel punten. Gladbach blijft achter met amper drie punten. Tijd voor het bestuur om trainer Jos Luhukay aan de deur te zetten.

Karlsruhe boekte ook een belangrijke overwinning op verplaatsing. Het won in Bielefeld met 1-2 en kan, in tegenstelling tot Arminia, weer eventjes wat vrijer ademen.

Ruhrgebied niet aan het feest
Schalke miste de kans om alleen op de tweede plaats te komen. Het had zelfs een late treffer van Kuranyi nodig om nog een punt thuis te houden tegen Wolfsburg.

Ook Dortmund kon niet winnen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Hannover. Borussia is nu zesde met twaalf punten, evenveel als Schalke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties