Analyse Gerets kan weer winnen

Kevin Van Cutsem
Gerets kan weer winnen

In Frankrijk kwam het grootste nieuws dit weekend uit Rennes. Thuisploeg Stade versloeg er verrassend Olympique Lyon met 3-0. Meteen het eerste verlies voor trainer Claude Puel. Eric Gerets kon eindelijk nog eens winnen en blijft met Marseille derde.

Mickaël Pagis was zondag in zijn sas. De 35-jarige Rennes-spits scoorde tegen Lyon alledrie de doelpunten. Ondanks het verlies blijft de landskampioen koploper in het klassement met twee punten voorsprong op Toulouse.

Toulouse won zaterdag al met 1-0 van Auxerre. André-Pierre Gignac zorgde voor het enige doelpunt.

Olympique Marseille blijft ook na dit weekend derde staan. De troepen van Eric Gerets (foto) wonnen met 3-1 van Caen, het nummer acht in het klassement. Hatem Ben Afra opende na amper twee minuten spelen de score. Caen kwam nog langszij, maar dankzij het derde competitiedoelpunt van Niang kon Marseille alsnog winnen. Voor Gerets meteen de eerste drie punten sinds 30 augustus.

Ook Le Mans en Bordeaux deden een goede zaak. Beide clubs wonnen hun wedstrijd met 2-1. In Le Havre – Le Mans scoorde Gervinho diep in de blessuretijd de winnende treffer. Roland Lamah viel goed in. Door het verlies staat Le Havre nu samen met Sochaux onderaan het klassement.

Ook bij PSG mag men zich stilaan zorgen beginnen maken. De Parijzenaars konden immers opnieuw niet winnen. Zondagavond sloot het de achtste competitiespeeldag af met een gelijkspel tegen Nancy: 1-1. De laatste twee wedstrijden verloren ze van Grenoble en St-Etienne, de club van Kevin Mirallas.