MVV en de Belgen

MVV en de Belgen
Foto: © SC

MVV zou niet misstaan in de Belgische eerste klasse qua het opstellen van Belgen. De Maastrichtse ploeg uit de Nederlandse tweede klasse startte afgelopen vrijdag met zeven Belgen in de basis.

Ruud Boffin, Alexandre Bryssinck, Anthony Di Lallo, Laurent Castelana, Christian Brüls, Bülent Akin en Gunter Thiebaut (foto) kregen afgelopen vrijdag allen een basisplaats in de wedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. Gedurende de wedstrijd werd er nog een achtste Belg betrokken toen Güven Cavus Daniel Gomez kwam vervangen. MVV gebruikt dus meer Belgen dan een gemiddelde Belgische ploeg in de Jupiler League. Massimo Emiliani bleef als negende Belg ongebruikt op de bank.
 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Belgen een groot aandeel hadden in de 2-3 overwinning van afgelopen vrijdag. MVV kwam op voorsprong toen de thuisdoelman de bal pardoes in de voeten van Di Lallo speelde die Brüls liet scoren. Vlak voor rust mocht Brüls de rechterflank afdweilen, zijn voorzet werd door verdediging en doelman gemist waardoor Thiebaut de bal maar voor het binnenlopen had. Op het uur kon Thiebaut dan de bal tussen drie verdedigers aannemen, hij maakte zich sterk en vanuit een scherpe hoek vloerde hij voor de tweede maal doelman Daan Huiskamp. Zijn achtste doelpunt uit veertien wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties