Rubin verrassende kampioen in Rusland
Luc Goderis
| 1 reacties
Rubin verrassende kampioen in Rusland

Voor de tweede maal op rij heeft een club van buiten Moskou de Russische landstitel gepakt. Rubin Kazan pakte voor het eerst in de clubgeschiedenis de hoogste prijs in Rusland. Het versloeg Saturn Moskou met 1-2 en kan niet meer bijgebeend worden.

Rubin speelde een nerveuze wedstrijd tegen Saturn en wist pas kort voor tijd het kampioenschap veilig te stellen.  De Servische spits Savo Milosevic maakte één minuut voor tijd het winnende doelpunt.

Milosevic is niet de enige bekende speler in de selectie van Rubin.  Voormalig Tottenham-aanvaller Sergei Rebrov, de Turkse internationals Hassan Kabze en Karadeniz Gökdeniz en de Russische internationals Roman Adamov en Sergei Semak staan immers op de loonlijst bij de club uit Tatarstan.

Door de overwinning op Saturn is Rubin met nog drie speeldagen te gaan niet meer bij te benen in de rangschikking.  CSKA Moskou, dat zaterdag met 0-1 verloor van stadsgenoot Spartak Moskou, lijkt, op tien punten achterstand, de tweede plaats voor zich op te eisen.

Voor de derde plek in de Russische Premier League, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League, zijn nog vier clubs in de race.  Amkar Perm en Dinamo Moskou hebben 44 punten. Spartak Moskou en Zenit Sint-Petersburg staan op een punt minder.

Voor aanvang van dit seizoen gaf niemand een cent voor de kansen van Rubin op de landskroon, maar naarmate het seizoen vorderde, bouwden ze hun voorsprong op de concurrentie stelselmatig uit.  Met nog drie speeldagen voor de boeg, en met tien punten voorsprong is de titel nu een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties