FC Den Bosch schenkt geld aan goed doel

Jimmy Wouters
| 0 reacties
FC Den Bosch schenkt geld aan goed doel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De opbrengst van het project 'Sporten met een hoger Doel' is bekend. Met dit project is geprobeerd bewustwording van armoedebestrijding te creëren. Uiteindelijk werd een bedrag van 1800 euro bij mekaar gehaald.

Tijdens de thuiswedstrijden van FC Den Bosch tegen FC Eindhoven en RBC Roosendaal hebben 1600 kinderen het stadion bezocht en zijn zij getuige of onderdeel geweest van een vlaggen- en spandoekenparade. Deze 1600 kinderen namen eerder deel aan clinics in het kader van dit project gegeven door de spelers van FC Den Bosch.
 
In de rust mochten de kinderen, die het meeste geld hadden opgehaald voor 'Sporten met een hoger Doel', als beloning voor hun inzet penalty's nemen. 
 
Een cheque met de opbrengst is door manager algemene zaken Ad van Alebeek van FC Den Bosch aangeboden aan Carlijn Savelkouls van Stichting Oikos, één van de participerende organisaties. De gehele opbrengst van het project is bestemd voor kinderen in Zuid-Afrika. Zij krijgen vernieuwde en verbeterde sportspullen en faciliteiten.

Het project Sporten met een hoger doel werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties