Oranje koos al uitvalsbasis voor WK in Zuid-Afrika

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Oranje koos al uitvalsbasis voor WK in Zuid-Afrika

De KNVB heeft al besloten waar de Nederlandse nationale ploeg zal verblijven als het zich plaatst voor het WK over twee jaar in Zuid-Afrika. De uitvalsbasis zal rond de metropool Johannesburg liggen.

"Wij hebben gekozen om, als we ons tenminste plaatsen, te verblijven in Johannesburg. Van daaruit zijn heel wat stadions makkelijk te bereiken. Bovendien is het ook gunstig omdat de spelers waarschijnlijk wedstrijden zullen moeten spelen op redelijke hoogte. Johannesburg ligt 1.700 meter boven de zeespiegel en dat geldt ook nog voor een aantal andere speelsteden", legt de directeur van de Nederlandse voetbalbond, Henk Kesler, uit op de website van de KNVB.

Er moet overigens al veel gebeuren wil Nederland zich niet plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Oranje haalde 9 op 9 na duels met Macedonië (uit), IJsland (thuis) en Noorwegen (uit). Onze noorderburen staan daarmee afgetekend aan kop. De volgende wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks speelt Nederland op 28 maart in Amsterdam tegen Schotland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties