Espanyol behoudt het vertrouwen in z'n trainer

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Espanyol behoudt het vertrouwen in z'n trainer

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Espanyol Barcelona heeft gisteren in een officieel statement bekendgemaakt dat trainer Bartolomé Marquez niet moet vrezen voor zijn job. Na de recent zwakke resultaten staat de tweede club uit de Catalaanse hoofdstad op een 16de plaats in het klassement.

"We hebben al het vertrouwen in onze trainer. Hij was afgelopen zomer onze eerste keuze en daar brengen we nu geen verandering in. De afgelopen wedstrijden heeft Espanyol inderdaad niet al te best gepresteerd, maar we zien geen redenen om naar een nieuwe trainer op zoek te gaan", aldus Espanyol-preses Daniel Sanchez Llibre.

Bartolomé Marquez kreeg nogal wat kritiek na de 3-4-thuisnederlaag tegen promovendus Numancia en de 3-0-nederlaag in Santander. "De supporters hebben het recht om kritisch te zijn. Het is evenwel niet de bedoeling dat onze trainer wordt afgerekend op de volgende wedstrijd tegen Sporting Gijon", zegt de voorzitter nog.

Marquez was de voorbije jaren vooral werkzaam als assistent-trainer bij los blanquiazules. Hij werd dit seizoen tot hoofdtrainer gepromoveerd na het vertrek van Ernesto Valverde naar het Griekse Olympiakos Piraeus. Marquez staat bekend om het succesvol integreren van jongere spelers in het eerste elftal. Vandaar dat hij kandidaat nummer één was bij Espanyol als opvolger voor Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties