Zege voor Ajax, Feyenoord uitgeschakeld

Nederland heeft donderdagavond in de UEFA-beker 1 op 3 behaald. Ajax boekte een knappe zege op het veld van Hamburg (0-1).

Voor Feyenoord is het Europees avontuur dan weer voorbij na een 3-0 nederlaag bij Deportivo La Coruna. Ook NEC flirt met de uitschakeling.

Het was lang geleden dat Ajax nog eens een prestatie van betekenis neerzette in Europa. Tegen Hamburg slaagde het team van Marco Van Basten er toch eindelijk nog eens in om een knap resultaat neer te zetten.

Na een evenwichtige eerste helft drukte HSV na de rust wel even het gaspedaal in. Ondanks een pegel op de deklat, overleefde Ajax. In het slotkwartier vond Leonardo zijn moment gekomen. Oog in oog met doelman Rost trapte hij op de paal en nadien ging de bal tegen de paal aan de overkant. De Braziliaan was echter goed gevolgd om in de rebound toch nog te scoren. Hamburg was aangeslagen en kwam niet meer langszij.

Bij Ajax speelden Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen de hele wedstrijd. De Amsterdammers hebben nu zes punten uit drie wedstrijden. De kans is dus groot dat ze ook na de winterstop nog in Europa zullen te zien zijn.

Feyenoord uitgeschakeld

Voor Feyenoord wordt het een pijnlijke aftocht in Europa. De Rotterdammers gingen opnieuw kansloos onderuit. Deze keer was Deportivo te sterk: 3-0. Na drie speeldagen heeft Feyenoord nog geen enkel punt.

De thuisploeg dicteerde vanaf het begin de wet, maar grote kansen bleven uit. Deportivo klom wel nog voor de rust op voorsprong. Lopo kon van dichtbij scoren.

Feyenoord begon met nieuwe moed aan de tweede helft, maar in twee minunten maakten de Spanjaarden de Nederlanders monddood. Eerst gleed Hofland de bal in eigen doel en nadien tekende Guardado voor de derde treffer.

Ook NEC faalt

NEC moest eigenlijk winnen tegen Tottenham Hotspur om zijn kansen om de volgende ronde gaaf te houden. Daar slaagde de club uit Nijmegen echter niet in. De ploeg van trainer Mario Been kwam eigenlijk op geen enkel moment in de wedstrijd.

Tottenham klom ook al vroeg op voorsprong. Nadat Frazier Campbell op de lat kopte, was O'Hara goed gevolgd in de rebound. Nadien kreeg NEC over de hele wedstrijd nog welgeteld één echte kans, maar El Kabir vond doelman Gomes op zijn weg.

Met nul punten uit twee wedstrijden wordt het voor NEC een loodzware opdracht om nog de zestiende finales van de UEFA-beker te bereiken. (AN)