Trainer Jabbeke neemt ontslag

Rita De Meyer
| 3 reacties
Trainer Jabbeke neemt ontslag

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jabbeke besloot deze week in onderling overleg met bestuur, speelsters en coach Jean Pierre Vanheerswynghels om het contract stop te zetten.

Jabbeke besloot deze week in onderling overleg met bestuur,speelsters en coach Jean Pierre Vanheerswynghels om het contract stop te zetten. De speelsters en de trainer zaten niet meer op dezelfde golflengte en voor beide partijen was het beter om het contract te ontbinden.

onderstaand een reactie van coach Jean Pierre Vanheerszwynghels:

Ik heb mijn ontslag ingediend als trainer van Jabbeke, na een goed gesprek met voorzitter Jessie Descheemaecker. De reden is in feite eenvoudig hoor. 

Ondanks de recente 9 op 12 en de plaatsing voor de achtste finales voor de Beker van België moest ik vaststellen dat mijn manier van werken, gebaseerd op zelfdiscipline en veel voetbalvrijheid, niet altijd begrepen werd door de nochtans fantastische spelersgroep. Dan moet je als trainer kiezen, je manier van werken aanpassen, maar dan ben je jezelf niet meer, of in alle vriendschap afscheid nemen. Ik koos voor dit laatste. Waarom ? Met die manier van werken, gebaseerd op cotsac (cross, open in balbezit, tweede bal, steun, afhaken en coachting) speelde ik bij jeugdploegen (gastjes van 15-16 jaar) in het verleden drie keer kampioen en liet ik ettelijke tieners doorstromen naar de eerste ploegen. 

Het was overigens ook mijn overtuiging dat ik de dames van Jabbeke, voor het eerst in eerste nationale, met dit systeem veilig zou parkeren in de eerste helft van de rangschikking.

Het was echter mijn fout dat ik niet de volledige groep kon overtuigen van die manier van werken. Tot slot nog dit : ik kende voorzitster Jessie Descheemaecker al heel lang en wist dat ze titanenwerk verzet voor die dames. Nu we een half jaar hebben samengewerkt is mijn bewondering voor haar nog veel immenser geworden. Ze is subliem op alle vlakken en vooral voor haar betreur ik dat de samenwerking niet kon verder gezet worden. Zij begrijpt echter als geen ander dat ik mezelf niet meer kan zijn als ik mijn manier van werken moet wijzigen. Ze kwam ook tot de allerlaatste snik al haar beloften tegenover mij na, op alle vlakken en probeerde me niet te overtuigen om door te gaan omdat ze me zeer goed kent. Alle respect. Ook ettelijke speelsters stuurden me nog een mail of sms om me te bedanken.

Kijk, ik ben een vredelievend maar vooral eerlijk mens. Het doet deugd om afscheid te kunnen nemen met dergelijke wederzijdse attitude in de overtuiging dat, als we elkaar ooit terugzien, er een hartelijke babbel vanaf kan. Ik heb vrienden (of noem het vriendinnen) gemaakt waarmee eerlijke gesprekken mogelijk zijn. Ze verzekerden mij dat ik altijd mijn gezicht mag vertonen in Jabbeke.

Sportieve Groeten,
JP Vanheerswynghels

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties