WBA niet van plan door te gaan met Ryan Donk

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WBA niet van plan door te gaan met Ryan Donk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Bromwich Albion zal niet verdergaan met Ryan Donk. De club uit Birmingham wil van hem af. De Nederlander komt de jongste tijd ook niet vaak meer aan spelen toe. WBA huurt hem overigens van AZ Alkmaar, maar heeft een aankoopoptie.

Marcel Brands, de technisch directeur van AZ Alkmaar, zegt vandaag in de krant AD/Sportwereld dat Ryan Donk contractueel gezien niet terug naar Nederland kan gehaald worden. "We hebben hem voor een jaar verhuurd en WBA heeft een optie genomen waarop het hem op elk ogenblik kan kopen. Daar is ook een bedrag over afgesproken", aldus Brands.

WBA is niet zinnens om Donk nog te kopen. Dit seizoen begon hij nog als basiskracht, maar indruk kon hij niet maken en al snel verdween hij naar de invallersbank. WBA wil graag versterking halen om de degradatie te vermijden, maar de club van onze landgenoot Carl Hoefkens heeft niet bijster veel geld in kas. Spelers die minder vaak spelen, mogen alvast uitkijken naar een ander team.

In de praktijk kan WBA Donk wel aankopen en dan meteen doorverkopen naar een andere club, maar daar schuilt een addertje onder het gras. "Als er tijdens de transferperiode van deze maand een club langskomt die één euro meer biedt dan het bedrag dat WBA aan ons zou betalen, dan kunnen we hem zelf verkopen", aldus nog Brands. Donk kwam niet verder dan acht optredens in de Premier League waarvan zeven als basisspeler. Op 15 november kwam hij voor het laatst in actie in de partij tegen Chelsea FC.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties