Blanc blijft ook komende jaren Bordeaux-trainer

Blanc blijft ook komende jaren Bordeaux-trainer

Laurent Blanc blijft ook de komende jaren aan het roer staan van de Bordeaux-selectie. Dat zijn beide partijen vandaag overeengekomen. Hij had een aflopend contract maar heeft dat nu met twee seizoenen verlengd.

Laurent Blanc kon ook naar de Serie A maar hij besloot toch aan de oevers van de Garonne te blijven coachen. Dat liet hij vandaag weten op een persconferentie. De 43-jarige ex-international kwam twee jaar geleden naar Girondins Bordeaux en parkeerde de club op een tweede plaats. Het was ook voor het eerst in jaren dat zevenvoudig landskampioen Olympique Lyon enige concurrentie ondervond in de strijd om de titel. Ook nu weer doet Bordeaux het uitstekend. De club staat opnieuw tweede met amper één punt achterstand op Lyon.

Laurent Blanc lijkt het dus ook als trainer te gaan maken nadat hij ook als speler tal van successen behaalde. Zo werd hij met Frankrijk wereldkampioen (1998) en Europees kampioen (2000). In clubverband stond hij onder andere op de loonlijst van Inter Milaan, Manchester United en FC Barcelona. In Frankrijk wordt hij beschouwd als de beste verdediger ooit van zijn land.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties