Gravesen hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Gravesen hangt voetbalschoenen aan de wilgen
Foto: © SC

Thomas Gravesen stopt definitief met voetballen. De Deen zit al sinds het begint van dit seizoen zonder club. Omdat hij niet meer aan de bak raakt en het beu is zijn conditie op peil te houden voor niets, stopt hij er volledig mee.

Thomas Gravesen speelde vorig seizoen voor Celtic Glasgow, maar de Schotten zagen een contractverlenging voor de middenvelder niet zitten. Vorige maand liet de voormalige Deense international nog weten dat bij een gebrek aan interesse in zijn diensten hij zou gaan bekijken of het nog realistisch was om verder te gaan als profvoetballer. De interesse bleef uit en dus neemt hij afscheid als profvoetballer.

Gravesen kende zijn beste jaren als voetballer tussen 2000 en 2005 bij FC Everton. Zijn sterke spel in Goodison Park leverde hem zelfs een overgang naar Real Madrid op. Van dan af ging het bergaf met de carrière van Gravesen. In 2007 trok hij naar Celtic, werd hij zelfs weer heel even uitgeleend aan Everton, om vervolgens te stoppen bij Celtic.

"Ik heb twaalf fantastische jaren gehad als voetballer en heb in vier mooie landen mogen voetballen. Ik heb de kans gehad om geweldige dingen te mogen ervaren en daar ben ik zeer dankbaar voor. Als ik de kans opnieuw zou krijgen, zou ik exact hetzelfde doen. In maart wordt ik 33 jaar. Het is tijd om te stoppen", laat hij nog optekenen in de Deense krant Ekstra Bladet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties