Analyse Barça en Real blijven winnen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça en Real blijven winnen
Foto: © SC

Koploper Barcelona en eerste achtervolger Real Madrid bouwen na uitzeges hun kloof op de achtervolgers verder uit. Ook Valencia en Deportivo deden met winst op eigen veld een goede zaak. Atlético en Villarreal blijven op de sukkel.

 
Leider Barcelona moest op bezoek bij Racing Santander, dat in de heenronde een punt pakte in Camp Nou. De Cantabriërs leken op weg naar een nieuwe stunt na de openingstreffer van Zigic van op de stip. De ingevallen Messi deed met twee doelpunten de wedstrijd in het voordeel van de Catalanen kantelen. Voor de Argentijn het veld betrad had de ploeg van Guardiola amper een bal tussen de palen gemikt. Barcelona eindigde met twee late uitsluitingen van Marquéz en Piqué de wedstrijd ondanks de zege nog in mineur.
 
Ook Real Madrid is bezig aan een uitstekende reeks sinds de trainerswissel. Op het veld van Numancia lieten de Madrilenen geen steek vallen. Robben, steeds belangrijker voor de ploeg van Juande Ramos, en Raúl zorgden voor de doelpunten. Dankzij de treffer in Soria verovert de nummer zeven van Real een plaatsje in de geschiedenisboeken als topschutter aller tijden bij de Koninklijke, (voorlopig nog) samen met Di Stefano.
 
Sporting Gijón behaalde een knappe zege tegen Sevilla. Diego Castro zorgde voor de vroege voorsprong en doelman Lafuente hield verder de nul op het bord. De Asturiërs slaagden er zo in de drie punten thuis te houden, ondanks een numerieke mindereheid tijdens het grootste deel van de match. Sevilla ziet Real verder uitlopen en bovendien de achtervolgers dichterbij komen.
 
Valencia kon opnieuw rekenen op een herstelde David Villa en won dankzij El Guaje de partij thuis tegen Almería. Zijn twee treffers en een vroege openingsgoal van Joaquin waren voldoende om het defensieve geklungel van zijn ploegmakkers recht te zetten. Almería kon slechts twee keer tegen scoren, ook al dankzij de prestatie van doelman César. Valencia komt dankzij deze zege op één punt van Sevilla.
 
Met Villarreal gaat het van kwaad naar erger. Vooral op defensief vlak bakken de mannen van Pellegrini er de laatste weken niets van en daar maakte een sterk Deportivo gretig gebruik van. Met twee treffers kroonde Lafita zich tot man van de match, terwijl bij de bezoekers alleen doelman Diego Lopéz op niveau speelde en zo zijn team behoedde voor een nog zwaardere nederlaag. Dankzij de 3-0 zege klimt Depor op naar de zesde stek.
 
Een andere ploeg in crisis is Atlético Madrid. Op eigen veld liep het nu ook tegen Valladolid helemaal fout. De pucelanos, ook niet meteen de ploeg in vorm, pakten een verdiende 1-2 zege mede dankzij defensieve blunders bij de thuisploeg. Na deze nederlaag mocht coach Aguirre zijn koffers pakken bij de Madrilenen, die niet langer op een Europese stek staan.
 
Met Athletic Bilbao en Málaga stonden twee ploegen in vorm tegenover elkaar. In een boeiende wedstrijd kwamen de Basken twee keer op achterstand, maar haalden ze het toch nog met 3-2. De ploeg uit Bilbao mag zo dromen van Europa, via de beker of de competitie. Ook Málaga draait natuurlijk nog volop mee in de strijd om de plaatsen in de top-zes.
 
Onderaan het klassement deed Osasuna een goede zaak dankzij een zege in het rechtstreeks duel met concurrent Real Mallorca. Espanyol Barcelona leek op weg naar een belangrijke zege tegen Recreativo, maar een ultieme treffer van Marco Rubén besliste daar anders over. Real Betis startte met twee vroege treffers uitstekend tegen Getafe, maar zag de bezoekers na de uitsluiting van Juande nog langszij komen. Beide teams schieten weinig op met dit gelijkspel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties