Analyse Het buitenlands transferelftal van VK

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Het buitenlands transferelftal van VK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder kon u op onze site het eigenwijze transferelftal van Voetbalkrant bewonderen. Nu ook de buitenlandse markten opnieuw gesloten zijn, pakken we uit met het eigenwijze transferelftal van Voetbalkrant, editie buitenland.

DOEL
 
Shay Given: Ierse doelman die na elf seizoenen trouwe dienst opstapte bij Newcastle United. Speelde meer dan 350 wedstrijden voor de Magpies en tekende nu een contract bij Manchester City.
 
VERDEDIGING
 
Charles N'Zogbia: Franse verdediger met Congolese roots. Kwam bij zijn club Newcastle in aanvaring met trainer Joe Kinnear omdat die hem ‘Insomnia’ had genoemd. Kreeg zijn zin en werd voor zes miljoen euro getransfereerd naar Wigan Athletic.
 
Raul Bravo: Spaanse verdediger die in 2007 Real Madrid verliet om jaarlijks anderhalf miljoen op te strijken bij het Griekse Olympiakos. Keert met amper vijf wedstrijden in de benen nu terug naar Spanje waar hij uitgeleend wordt aan Numancia.
 
Dino Drpic: Verdediger die bij Dinamo Zagreb op straat werd gezet omwille van zijn gokverslaving. Kwam regelmatig in aanvaring met de wet en had vaak ruzie met zijn ploegmaats. De Kroaat zag eerder al een transfer naar Turkije door de neus geboord omdat hij zijn blote kont had getoond naar de supporters van een rivaliserende ploeg. Werd uiteindelijk voor 150.000 euro uitgeleend aan Karlsruher SC.  
 
MIDDENVELD
 
El Hadji Diouf: Senegalees international. Kwam in 2004 onder Sam Allardyce bij Bolton terecht. Verhuisde nu van Sunderland naar het Blackburn Rovers van … Sam Allardyce. Nog steeds maar 28 jaar.
 
David Beckham: Verbaasde vriend en vijand door naar AC Milan te trekken. Scoorde ondertussen al twee keer. Zijn club LA Galaxy wil Beckham terughalen maar volgens de Italiaanse media zou Becks de Amerikanen laten weten hebben dat hij graag wil blijven.
 
Ricardo Kaka: Het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Milan realiseerde zijn beste transfer door de Braziliaan te houden, hoewel de Italianen wel oren hadden naar het monsterbod van Manchester City.
 
Ricardo Quaresma: 25-jarige Portugees. Verhuisde deze zomer voor 25 miljoen euro naar Inter maar kon onder Mourinho geen potten breken. Wordt nu gehuurd door Chelsea, waar hij Felipe Scolari, die tot afgelopen zomer vier jaar lang bondscoach van Portugal was, opnieuw tegen het lijf loopt.
 
AANVAL
 
Andrei Arshavin: Het had wat voeten in de aarde maar Arshavin is een speler van Arsenal. Het dossier Arshavin was ongetwijfeld de grootste transfersoap van de wintermercato. Uiteindelijk werd de transfer van de Rus pas na de officiële deadline gerealiseerd, waardoor de Gunners moesten wachten op de goedkeuring van de Premier League. Zou 16 miljoen gekost hebben.
 
Klaas-Jan Huntelaar: Nederlander die met grote trom werd binnengehaald bij Real Madrid om er de langdurig geblesseerde Van Nistelrooy te vervangen. Door de aankoop van Diarra mag The Hunter evenwel niet meedoen in de Champions League, ondanks de verwoedde pogingen van Real om hem toch ingeschreven te krijgen. Kostte ruim 25 miljoen euro.
 
Jermaine Defoe: Trok in 2008 de deur van Tottenham Hotspur achter zich dicht omdat hij te vaak op de bank had moeten zitten. Keert nu na een kort verblijf bij Portsmouth terug naar White Hart Lane. Tottenham betaalde voor zijn 26-jarige ex-speler ruim 16 miljoen euro.
 
BANK
 
Timo Hildebrand: Duitse doelman die na anderhalf seizoen in Spanje terugkeert naar Duitsland. Was bij Valencia, waar zijn contract werd ontbonden, ondertussen gedegradeerd tot derde doelman. Hildebrand tekende een contract bij revelatie TSG 1899 Hoffenheim.
 
Julien Faubert: Franse middenvelder die bij West Ham vaak op de bank zat. Kreeg telefoon van Real Madrid, maar dacht dat het om een grap ging. Zijn manager contacteerde de speler nadien om te melden dat het een ernstig voorstel betrof. Faubert excuseerde zich nadien bij Real Madrid, dat hem een half jaar huurt.
 
Sylvain Wiltord: Gewezen Franse international. De carrière van de 34-jarige Wiltord leek voorbij nadat hij bij Rennes niet meer paste in de plannen van coach Guy Lacombe. Gerets en Marseille visten de aanvaller op. Krijgt een half jaar de tijd om zich nog eens te tonen.
 
Craig Bellamy: Grillige spits uit Wales die door Manchester City werd binnengehaald. Bellamy speelde nog maar sinds vorig seizoen voor West Ham. Met City is hij meteen toe aan zijn vierde club in evenveel jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties