Vandereycken: "Afwachten of Sonck inzetbaar is"

Vandereycken: "Afwachten of Sonck inzetbaar is"
Foto: © SC

Standard-spits Igor De Camargo maakt als kersverse genaturaliseerde Belg komende woensdag in Genk zijn opwachting bij de Rode Duivels. In de 25-jarige speler met Brazilaanse roots vindt René Vandereycken de kopbalsterke spits die hij zoekt.

De Camargo (foto) is het type speler dat zeldzaam is in België en met Standard toch al heeft bewezen Europees een hoog niveau aan te kunnen”, sprak de bondscoach de pers toe. Ook Tom De Mul krijgt net als ploegmakker Stein Huysegems onmiddellijk na zijn transfer naar RC Genk terug een kans. “Hoewel De Mul al heeft getoond het internationaal niveau aan te kunnen, was het onmogelijk om hem op te roepen zolang hij bij Sevilla op de bank zat. Stein heeft dan weer veel gerealiseerd in het buitenland, maar heeft zich tot nu toe nog niet definitief kunnen doorzetten. Nu hij terug volop aan spelen toekomt lag zijn selectie voor de hand”, aldus Vandereycken.
 
De bondscoach loofde zijn pupillen die in de buitenlandse competities steeds meer aan spelen toekomen. “Dat verklaart ook waarom ik Hazard terug heb opgeroepen. Het is altijd moeilijk in te schatten of jonge spelers in België zich ook met de internationale top kunnen meten. Hazard komt echter, net als Mirallas, vaak aan spelen toe in Frankrijk. Daar heeft hij een streepje voor op spelers uit de Jupiler Pro League. Bij die jongens is het de vraag of ze het stapje hoger aankunnen. Hazard bevestigde in de oefeninterland tegen Luxemburg al zijn kwaliteiten.”

Terug tot 20
 
Wesley Sonck - de Belgische topschutter in de kwalificatiecampagne voor het WK 2010 – maakt ondanks zijn blessure toch deel uit van de 25-koppige voorselectie. “Sonck heeft al meegetraind maar het is nog afwachten of hij komende woensdag inzetbaar zal zijn. De definitieve selectie voor Slovenië wordt namelijk pas na het komende weekend bekend gemaakt.” Vandereycken zal de selectie herleiden tot een twintigtal spelers.

Auteur: Jeroen Pyl. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties