Steppe: 'Nederlands niveau hoger dan in België'

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Steppe: 'Nederlands niveau hoger dan in België'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenny Steppe (foto) staat nu al ruim twee maanden aan de kant als gevolg van een rugblessure. Ondertussen kreeg de ex-doelman van Germinal Beerschot al ruim de kans om het niveau van de Nederlandse Eredivisie in te schatten.

Kenny Steppe speelt voor de Nederlandse topklasser SC Heerenveen. Bij de Friezen had hij Brian Vandenbussche, een andere landgenoot, van tussen de palen gespeeld, maar een blessure gooide uiteindelijk roet in het eten van de Antwerpenaar.

Steppe is ervan overtuigd dat hij sterker zal terugkomen na de blessure. "Ik heb mijn lichaam leren kennen. Dat zal mij sterker maken in de toekomst want ik wil opnieuw de nummer één worden van Heerenveen. Op dat ene foutje na tegen AZ Alkmaar kreeg ik veel positieve kritieken. Ook de technische staf was tevreden over mijn prestaties. Ze volgen van heel kortbij de revalidatie. Ik ben ook elke dag op de club wat ideaal is om de contacten te onderhouden.

Steppe heeft ook een idee over het Nederlandse voetbal gevormd. "Het niveau in Nederland ligt hoger dan in België. Het gaat er hier ook veel professioneler aan toe. Alle clubs hebben hier ook veldverwarming. Ook op dat punt hebben ze dus al een streepje voor op ons land", besluit Steppe in HNB.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties