Bailly en Daems blijven hekkensluiter na verlies

Jeroen Pyl
| 1 reacties

Hertha BSC heeft voor minstens één dag de koppositie van Hamburg overgenomen. Berlijn won met 2-1 van het Gladbach van Logan Bailly en Filip Daems. Leverkusen verloor voor de tweede keer op rij en kan de titelhoop opbergen.

Logan Bailly (foto) kon zijn netten niet schoon houden tegen de hoofdstedelingen. Bij de rust stond er al 2-0 op het bord via Dardai en Voronin. Bradley milderde in de tweede helft nog van op de stip, maar verder kwam Gladbach niet meer. De hekkensluiter doet dus een slechte zaak in de degradatiestrijd.

Hoffenheim speelde 0-0 gelijk op het veld van Borussia Dortmund. De promovendus heeft sinds de blessure van topschutter Ibisevic duidelijk problemen om de weg naar het doel te vinden. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien man, na uitsluitingen van Weis en Kehl.

Bayer Leverkusen verloor al voor de tweede keer op rij in de Bundesliga. Een doelpunt van de Nederlander Arnold Bruggink bleek voldoende voor thuisploeg Hannover. Met de nul op zes staakt Leverkusen de achtervolging op de top vier.

Schalke 04 boekte een 1-2-uitzege op het veld van Eintracht Frankfurt. Westermann scoorde in de 83ste minuut de winning goal. Bochum hield na een spectaculaire wedstrijd tegen Cottbus de punten in eigen huis: 3-2. De bezoekers kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar een strafschop in de 79ste minuut van Pfertzel zorgde alsnog voor de definitieve ommekeer. [MDN]