Hamburg vergooit leidersplaats, Bayern wint weer niet

Jeroen Pyl
| 1 reacties

Bayer München heeft na hun Europese triomf op Sporting Lissabon weer punten laten liggen in de Bundesliga. Bayern bleef op 0-0 steken bij Werder Bremen. Hamburg liet na de leidersplaats te grijpen na een 1-3 nederlaag tegen Wolfsburg.

Bayern startte zonder de zieke Daniel Van Buyten en kreeg na vijftien minuten al hulp van Bremen-verdediger Naldo, die de doorgebroken Schweinsteiger neerhaalde. Der Rekordmeister, die afgelopen woensdag nog met 0-5 won op Lissabon in de Champions League, wist echter geen raad met de man-meer-situatie.

Door het gelijkspel boekt Bayern een bijzonder magere één op negen, waardoor het leider Herta Berlijn ziet uitlopen tot vier punten.

Hamburg verloor in eigen huis verrassend met 1-3 van Wolfsburg. Grafite sloeg de thuisaanhang met verstomming door in de eerste 25 minuten twee keer te scoren. Guerrero bracht Hamburg terug in de wedstrijd, maar Dzeko maakte de wedstrijd onmiddellijk daarna koud.

Hamburg blijft daardoor op één punt hangen van Hertha Berlijn, dat gisteren weer de macht greep in Duitsland. Wolfsburg stijgt naar een bijzonder knappe vierde plek, op vier punten van de hoofdstedelingen.

Stuttgart ging tenslotte vlot voorbij Karlsruhe. Doelpunten van Elson en Khedira bleken voldoende voor de volle buit, waardoor Stuttgart zich steviger in de subtop nestelt.