Belgen blinken uit in Bundesliga

Philippe Crols
| 2 reacties
Belgen blinken uit in Bundesliga
Foto: © SC

De Belgen in Duitse loondienst hebben het afgelopen weekend uitstekend gedaan. Drie van de vier landgenoten stonden in het winnende kamp.

Daniël Van Buyten kreeg van trainer Jurgen Klinsmann opnieuw een basisplaats bij Bayern München. Onze landgenoot bedankte met een doelpunt tegen Hannover. Hij maakte met een kopbal 1-1 gelijk. Bayern won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1 en Van Buyten werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Breno. De regerende landskampioen staat na de vlotte winst op een gedeelde tweede plaats.

Onze landgenoten bij Borussia Mönchengladbach mochten ook juichen. Aanvoerder Filip Daems (foto) speelde tegen Hamburger SV een uitstekende wedstrijd. De verdediger gaf een assist en trapte zelf ook nog eens op de paal. De voormalige speler van Lierse kreeg ook een gele kaart. Logan Bailly moest zich dan weer slechts een keertje gewonnen geven. Dat was niet erg, want Gladbach won met 4-1 en komt zo weg van de laatste plaats.

Manasseh Ishiaku kwam met Köln vrijdagavond al in actie. Hij mocht op bezoek bij Schalke tien minuten voor tijd invallen, maar kon de 1-0-nederlaag niet afwenden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties