Scheldpartij houdt De Rossi twee weken aan de kant

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Scheldpartij houdt De Rossi twee weken aan de kant
Foto: © SC

AS Roma zal twee weken geen beroep kunnen doen op middenvelder Daniele De Rossi (foto). Gisteren werd hij geschorst voor twee speeldagen na zijn rode kaart die hij kreeg tegen Udinese Calcio. Hij kreeg een tweede gele kaart na kritiek op de leiding.

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond had geen medelijden met Daniele De Rossi en besloot hem twee wedstrijden te schorsen. Hierdoor zal hij de thuiswedstrijd tegen Juventus Turijn en de uitwedstrijd bij Sampdoria Genua moeten missen. AS Roma zal voor het eerst weer een beroep op hem kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen FC Bologna in het weekend van 4 en 5 april.

De schorsing is niet de enige straf die De Rossi kreeg. Hij moet ook nog een boete van duizend euro betalen. Vanavond speelt AS Roma tegen Arsenal de return in de achtste finales van de Champions League. De Italianan moeten een 1-0-achterstand uit de heenwedstrijd zien goed te maken. Ook nu zal De Rossi er niet bij zijn omwille van schorsing. Hij kreeg een derde gele kaart in het Emirates Stadium.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties