Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

In de eerste provinciale lijkt Oosterzonen af te stevenen op de titel. Ook afgelopen weekend maakt het geen fout. Kontich is dan weer bijna zeker van degradatie terwijl Ternesse en Wuustwezel er alles aan doen om zich te redden.

Oosterzonen stapje dichter bij titel

Oosterzonen is opnieuw een beetje dichter bij de titel geslopen in eerste provinciale. Het won afgelopen weekend makkelijk van Belgica Edegem, de voorlaatste in de stand. De kloof met dichtste achtervolger Zwarte Leeuw blijft nog wel steeds vijf punten, want die ploeg bracht de moeilijke verplaatsing bij De Kempen tot een goed einde (1-1). De Kempen miste zo de kans op alleen derde te worden, want Nieuwmoer won eveneens niet. Herentals hield die ploeg in bedwang (1-1).

De derde plaats is nu eigendom van Wijnegem. Het won thuis van staartploeg Branddonk en heeft nu een puntje meer dan Nieuwmoer en twee meer dan De Kempen en Katelijne. Katelijne verloor verrassend van 's Gravenwezel. Arendonk, de laatste ploeg die aanspraak kan maken op de derde stek, leed ook al puntenverlies. Dat gebeurde thuis tegen Houtvenne, een andere concurrent voor de derde plaats.

Doek valt bijna voor Kontich

Voor Kontich is de degradatie bijna een feit. Het verloor afgelopen weekend de wedstrijd van de laatste kans tegen Ternesse en staat met nog vijf speeldagen te gaan veertien punten achter op de veertiende, Branddonk. Ternesse doet dan weer een gouden zaak, want het wipt naar de dertiende plaats.

Wuustwezel is ook springlevend. Het won de thuismatch tegen Vlimmeren en is opgerukt naar de elfde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties