Bordeaux zet andere titelkandidaten onder druk

Jeroen Pyl

Bordeaux heeft een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd in de Ligue 1. Les Girondins waren te sterk voor Nice: 2-1. Eden Hazard en Lille boekten een zege op Caen en blijven zo meedraaien bovenaan.

Hazard (foto) viel pas in de 84ste minuut in, maar was wel aan het feest. Bastos zorgde op het uur voor de enige treffer. Lille hijst zich zo naar de vijfde plaats naast Toulouse, dat met 3-2 onderuit ging op Monaco. Lolo bezorgde de thuisploeg pas in de 92ste minuut de drie punten.

Bordeaux had aan doelpunten van Chamakh en Henrique genoeg om de strafschop van Bamogo uit te wissen. Door de zege klimt Bordeaux naar de derde stek op drie punten van Lyon, dat vandaag nog in actie komt.

Roland Lamah speelde met Le Mans gelijk tegen Rennes. Oud-Beveren spits Gervinho zette Le Mans op 2-0, maar Sow sleepte in de 93ste minuut nog een punt uit de brand voor de bezoekers.

Sochaux en Valenciennes hielden de drie punten thuis. Nancy verloor met 2-1 op Sochaux terwijl hekkensluiter Le Havre in de blessuretijd nog met 3-2 ten onder ging bij Valenciennes. Nantes en Lorient deelden de punten na een 1-1 gelijkspel.