Lodeweges: "Gebuisd voor vijf examens"

Jeroen Pyl
| 1 reacties
Lodeweges: "Gebuisd voor vijf examens"
Foto: © SC

PSV ging vanmiddag met 1-0 onderuit in de topper tegen Feyenoord. Interim-trainer Dwight Lodeweges was hard maar correct in zijn analyse van de voorbije weken. “We zijn gezakt”, meldt hij aan ANP

PSV speelde de voorbije weken vijf toppers. Lodeweges sprak nog over vijf examens in een poging zijn spelers klaar te stomen. Met nederlagen tegen Feyenoord en Heerenveen, twee gelijke spelen tegen AZ en Twente en slechts één overwinning op Groningen draait de eindbalans uit op vijf punten.

“Dat is te weinig. We moesten bij de eerste vier eindigen, maar dat hebben we nu niet meer in eigen handen. Vandaag hadden we de wedstrijd koud moeten maken. Daar hebben we drie enorme mogelijkheden voor gehad. Dat je dan uit een hoekschop nog een doelpunt tegen krijgt, is ongelooflijk.”
Feyenoord-coach Leon Vlemmings uitte op de clubwebsite zijn lof voor doelpuntenmaker Leroy Fer. “Ik vond hem heel sterk vandaag. Hij heeft maar één keer zijn man uit het oog verloren. Ook positioneel was hij zeer sterk, waardoor hij ook een meerwaarde betekende voor de aanval.”
Er viel ook minder prettig nieuws te noteren voor de Rotterdammers. Henk Timmer, Kevin Hofland en John Dahl Tomasson moesten allen voortijdig de strijd staken. “Ik ben blij dat PSV toen de wedstrijd in die fase niet heeft beslist”, meldt Vlemmings. Morgen moet een medische controle uitwijzen hoe het met de hamstrings van Tomasson is gesteld.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties