Kompany via strafschoppen naar kwartfinales

Fabian Morren

Manchester City heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales. Vincent Kompany & co hadden strafschoppen nodig tegen het Deense Aalborg. Standard-killer Braga is uitgeschakeld.

Manchester City had de heenwedstrijd tegen Aalborg met 2-0 gewonnen en leek in de return niet meer in de problemen te komen. Tot Shelton vijf minuten voor affluiten de Denen weer hoop gaf. Dankzij een strafschop in blessuretijd dwong Jacobsen alsnog verlengingen af.

In die verlengingen werd niet meer gescoord. Vincent Kompany was voldoende hersteld van zijn teenblessure en begon aan de aftrap. Al vroeg in de eerste verlenging werd hij naar de kant gehaald. Uiteindelijk moesten de strafschoppen voor de beslissing zorgen. Augustinussen en Shelton misten langs Deense kant, terwijl Man City vanaf de stip geen enkele keer faalde.

Galatasaray uitgeschakeld

Galatasaray beschikte voor de terugwedstrijd over de beste papieren tegen Hamburg na het 1-1-gelijkspel uit de heenmatch. Bovendien kwam de Turkse topclub dankzij doelpunten van Harry Kewell en Milan Baros 2-0 voor tegen de Duitsers.

Maar Hamburg zette in enkele minuten tijd de scheve situatie recht. Met een knap schot scoorde Guerrero de aansluitingstreffer. Even later was het opnieuw Guerrero, die vanop enkele meters doelman De Sanctis geen kans gaf.

Nadien drong Galatasaray nog wel even aan, maar Ivica Olic zorgde met de 2-3 in de 90ste minuut voor de definitieve beslissing.

PSG schakelt Standard-killer uit

Ook voor Braga is het Europese avontuur voorbij. In de vorige ronde waren de Portugezen nog te sterk voor Standard. In de heenwedstrijd speelde Braga 0-0 gelijk bij Paris Saint-Germain.

Ook in de return werd er lange tijd niet gescoord. Tot Guillaume Horau tien minuten voor tijd een vrije trap van Clément Chantome in doel verwerkte.