Sevilla en Villareal liggen op Champions League-koers

Jeroen Pyl

Sevilla en Villareal blijven minstens nog een week op plek drie en vier in de Primera División. Beide grootmachten wonnen hun thuiswedstrijd. Sevilla lijkt een nieuwe deelname aan de Champions League niet meer te kunnen mislopen.

De Andalusiërs maakten in de tweede helft komaf met Real Valladolid, dat knap negende staat in Spanje. Frédéric Kanouté (foto) was de absolute uitblinker. De Malinese aanvaller scoorde een hattrick.

Twee doelpunten van Kanouté wisten de goal van Goitom nog voor de rust uit. Na de pauze besliste Luis Fabiano net voor het uur de partij. Opnieuw Kanouté dikte nog aan in de 70ste minuut: 4-1. Sevilla behoudt zo de kloof van zes punten op naaste achtervolger Villarreal.

El Submarino Amarillo had het heel wat lastiger met Athletic Bilbao. De Basken, die nog niet zeker zijn van het behoud, kraakten pas in de 68ste minuut toen Santi Cazorla de thuisploeg op voorsprong zette. Na de rode kaart van Susaeta was het wachten tot de blessuretijd vooraleer Villarreal de man-meer-situatie uitbuitte. De Chileen Matías Fernández zorgde voor de 2-0 eindstand.

Villarreal, dat nu 48 punten telt, zet zo naaste achtervolgers Atlético Madrid, Málaga (beide op vijf punten) en Deportivo (op zes punten) onder druk. Seizoensrevelatie Málaga wacht vanavond wel de zwaarste klus met een verplaatsing naar Camp Nou. Atlético Madrid brengt een bezoek aan laagvlieger Mallorca. Nummer zeven Deportivo ontvangt Real Betis.